Malmö fortsätter brinna: Anlagda bilbränder och bombdåd inatt

| 17 juni, 2018

Anlagda bilbränder på Söderkulla

Två bilar antändes på en parkering vid 01-tiden i höjd med Söderkullaskolan. När räddningstjänsten kom fram brann det inne i två parkerade bilar. Rökdykare med slangledning kunde snabbt slå ner de båda anlagda bilbränderna.

Click to enlarge image 001-PPBRA7-20180617.jpg

Bombdåd mot fastighet på Håkansorpsvägen

Polisen larmades vid 00.30-tiden till en explosion vid en fastighet på Håkanstorpsvägen i Malmö. När polisen kom fram fann man skador av en explosion utanför och på fastigheten. Polis med hund spårade i närområdet efter misstänka personer och saker som kan ha med sprängningen att göra. Ett stort område runt den berörda fastigheten spärrades av. Polispersonal tog sig in i fastigheten där enligt grannar bor ett flertal personer. Polisen som tog sig in fastigheten hade med sig brytverktyg för att kunna ta sig in i de olika lägenheterna för att fastställa att ingen skadats. Flera rutor på första planet i fastigheten hade krossats vid explosionen. En granne berättar utanför fastigheten att flertalet personer bor i fastigheten och att även folk bor i källarplanet. Grannen hörde själ en smäll som han betecknar som en bomb. Vad som ligger bakom sprängning skall nu polisen försöka att utreda.

Fler bilder finns här…

Pppress
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •