Först tafsarmband. Sen sked i trosan. Och nu bussbiljetter.

| 19 juni, 2018

”Alla Malmöbor som fyllt 70 år ska kunna åka gratis kollektivtrafik.”

 

 

S och MP tycker precis som alla andra partier i Malmö att stadens seniorer kan ges rabatterad kollektivtrafik. Deras motiv får det dock att vända sig i magen: ”Malmö är en stad vid havet. Men det finns äldre Malmöbor som inte sett Öresunds vatten på flera decennier.” Kära sossar och miljöpartister. Ni har skapat Sveriges djupaste utanförskap. Tiotusentals människor står helt utanför samhället. De är, enligt er själva, så långt utanför att de inte har sett havet på decennier. De samhällsproblem som detta orsakar – Sveriges mest omfattande bidragsberoende, landets högsta arbetslöshet, mängder av skolor utan kunskaper och en gängkriminalitet som håller malmöborna i skräck – det löser man faktiskt inte med bussbiljetter.

Torbjörn Tegnhammar

Artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •