…och Malmö fortsätter brinna. Mordbrand, anlagda bränder och lägenhetsbrand

| 25 juni, 2018

Mordbrand mot flykting boende i Limhamn

Brandkåren larmades vid 00.58 till en brand i lägenhet och personbil på Västan väg i Limhamn. När räddningstjänsten kom fram brann en minibuss och en lägenhet i ett villa boende. Rökdykare skickades in för släckning i villan samtidigt som brandpersonal släckte ner den brinnande minibussen på gatan. En person uppges vara skadad av branden. Exakt vilken typ av boende det handlar om är i nuläget oklart. Polisen på platsen rubricerar händelsen som mordbrand.

 

Anlagda bilbränder på bilfirma i Fosie

Brandkåren larmades vid 00.58 till en brand i lägenhet och personbil på Västan väg i Limhamn. När räddningstjänsten kom fram brann en minibuss och en lägenhet i ett villa boende. Rökdykare skickades in för släckning i villan samtidigt som brandpersonal släckte ner den brinnande minibussen på gatan. En person uppges vara skadad av branden. Exakt vilken typ av boende det handlar om är i nuläget oklart. Polisen på platsen rubricerar händelsen som mordbrand.

 

Lägenhetsbrand spred sig till vind på Oxie centrum

Brandkåren larmades vid 23.53-till en lägenhetsbrand på Oxie centrum. När brandstyrkan från Jägersrostationen kom fram hade redan grannar dragit ut en bränn och rökskadad person från den brinnande lägenheten. Elden spred sig sedan från den brinnande lägenheten som ligger i ett loftgångshus vidare upp på vinden. Brandpersonalen startade släckning av den brinnande lägenheten och vinden. Först när andra brandstyrkor nått farm till platsen kunde man med skärsläckare och slangledningar begränsa vindsbranden som hotade sprida sig vidare längs hela längan. Efter en halvtimmes tid avtog branden på vinden i intensitet. Polisen uppger att ca 30-talet personer evakuerades till Oxievångsskolan i samband med att räddningstjänsten jobbade på brandplatsen. Polisen passade på att berömma Oscar Flisbäck som räddade ut mannen från den brinnande lägenheten. Oscar stod och pratade med en vän nere på parkeringen när han såg branden starta på andra våningsplanet. Han sprang upp och lyckades få ut mannen från den brinnande lägenheten innan brandkåren han fram till platsen. Unden natten jobbade flertalet brandmän med eftersläckningsarbetet på platsen. I nuläget är det oklart hur många av lägenheterna i längan som blivit obeboeliga efter branden.

Pppress.se

Fler bilder här…

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •