Victoria Kawesa (fd partiledare F!) åtalas för misshandel – beskyller polisen för rasism och sexism

| 25 juni, 2018

Victoria Kawesa avgick som partiledare för Fi i samband med åtal och senare dom för upphovsrättsbrott. När SVT i fjol frågade varför Fi vill stoppa utvisning av kriminella gav hon ett märkligt svar baserad på hudfärg snarare än medborgarskap: ”De människor i Sverige som blir fängslade för brott, för grova brott, misshandel, mord, som är vita svenskar, de blir inte utvisade”

Foto: Polisens förundersökningsprotokoll samt Shikeishu.

Nyheter Idag idag: “Victoria Kawesa åtalas för misshandel – beskyller polisen för rasism och sexism. Den tidigare partiledaren för Feministiskt initiativ, Victoria Kawesa, åtalas för misshandel efter att hon tagit ut sina aggressioner på en man som sade åt henne att inte planka på tunnelbanan…

Kawesa talade själv ut om händelsen i en facebookpostning två månader senare, där det hette att mannen knuffat henne, tryckt sitt knä mot hennes kropp och kallat henne för ”jävla smutsig N-ord Hora”. Mannen polisanmälde henne för misshandel och hon svarade med att motanmäla honom för misshandel med hatbrottsmotiv. Polisen lade sedermera ned hennes motanmälan…

Nu har åtal väckts och förundersökningsprotokollet berättar en annan historia. Brottsoffret beskriver i förhör att han förvisso blev irriterad över att hon trängde sig efter honom för att planka men förnekar att han använt nedsättande tillmälen mot henne och förklarar att det var hon som blev aggressiv och slog och sparkade på honom så att han tappade sina glasögon som hon även försökte trampa på. Vid ett senare sjukhusbesök dokumenterades också sårskador.

Inget av de två vittnena kunde styrka Kawesas beskrivning av händelseförloppet, och filmen från övervakningskamerorna som dokumenterade händelsen stödjer mannens historia: ”MT sträcker sig mot målsägandes ansikte och sliter av honom glasögonen så att de faller på marken. Misstänkt backar och ställer sig vid den andra spärren precis bredvid och pekar finger (”fuck you” tecknet) mot målsägande. Målsägande fortsätter att tala med mannen i den gula jackan. Misstänkt går återigen fram till den aktuella spärren och riktar en spark mot målsägande samt slår mot hans ansikte.”

Det vore extremt fult om det visar sig att Kawesa först gav sig på en man och sen falsk anklagade honom för rasism. Rättshaveristism mot polisen föranleder också skepticism till anklagelser förra året ”Jag blev rasprofilerad av civila poliser i Norge, Bergen när jag drack kaffe utanför dörren till universitetet”

Kawesa anmälde norsk polis för diskriminering, men de frikändes. Ni kan själv avgöra vem som har högre trovärdighet, norsk polis eller Kawesa.

Tino Sanandaji

Läs artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •