Förvaltningsrätten river upp Staffanstorps beslut att införa kommunala ordningsvakter

Vi kommer införa ordningsvakter i Staffanstorp. Låt det inte råda någon tvekan om det. Det finns dessutom en politisk majoritet för det.

Socialdemokraterna i Staffanstorp jublar nu för att förvaltningsrätten har gått på deras linje. Men naturligtvis kommer domen att överklagas och jag har goda förhoppningar om ett annat utslag i högre instans.

Förvaltningsrätten menar att kommunfullmäktige skulle ha tagit beslutet, inte kommunstyrelsen, som var fallet i december. Men, kommunfullmäktige har redan efter valet 2014, tydligt, angett att kommunstyrelsen är den kommunala instans i Staffanstorp som ansvarar för trygghets- och säkerhetsfrågor. Det är därför logiskt att just kommunstyrelsen använder en del av sin budget till frågor som kameror på offentlig plats, ordningsvakter, väktarrondering, grannsamverkan med mera.

Moderaterna har dessutom tillskjutit mer pengar i årets budget för förebyggandearbete, men ibland hjälper inte det och ingripande måste ske. Helst av polis, men alla vet att det råder stor brist på poliser i vårt land. Ordningsvakter är därför ett nödvändigt komplement.

Kommunfullmäktige kan efter sommaren och valet fatta detta beslut och frågan skulle därmed vara löst. Troligen finns det en hygglig majoritet för ett sådant beslut, även om de röda och gröna inte röstade för senast.

Varför Socialdemokraterna i Staffanstorp bråkar om detta är närmast obegripligt. Deras regering kan inte hålla landet säkert, det har vi sett prov på många gånger och kan dagligen läsa om trygghetsproblem i våra tidningar.

Många Staffanstorpsbor har också sagt till mig att de uppskattar att jag tydligt lägger förslag kring trygghetsfrågor och att jag beslutat om att kommunen ska bygga upp en säkerhetsenhet.

Men man kan inte alltid förstå hur andra resonerar, och möjligen har S sina skäl och motiv till detta. Alternativt vill de bara försöka förhala och bråka rent byråkratiskt.

Invånarna i Staffanstorp äger dock frågan. Ni får avgöra om knappt två månader den 9 september i valet. Vill ni ha ordningsvakter och fortsatt fler kameror eller inte?

Jag kan lova att Moderaterna i Staffanstorp vill det och att vi är det parti som tydligast och mest kraftfullt drivit frågan. Om Moderaterna styr efter valet så kommer trygghetsfrågorna vara bland de mest prioriterade frågorna!

Av Christian Sonesson (M)

Läs artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *