Tommy Norum: Stefan Löven kommer att gå till historien som den som var pappa till att avveckla den politiska dominansen för partiet

Det visar sig i historien att partier som tror att traditioner utan att lyssna på folket ger pluspoäng vid valurnorna. Men ack vad man kan bedra sig har det visat sig när man forskar i hur medborgarnas förtroende för partierna har förändras sedan förra sekelskiftet.

Historiska valrörelser – del 2 av 5: Vad Stefan Löfven kan lära av liberalen Karl Staaff.

Så det som nu händer i Stefan Löfvens Socialdemokrater med halvering av väljarstödet sedan 1960 talet är nog början till slutet för den socialdemokratiska storhetstiden i politiken. Stefan Löven kommer att gå till historien som den som var pappa till att avveckla den politiska dominansen för partiet.

Av Tommy Norum

Läs artikel här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •