Slöjan är en symbol för allt annat. En symbol för förtryck av kvinnan i sin helhet.

“Slöjan är egentligen en bagatell, mycket annat är viktigare.

Men den är en symbol för allt annat. 

Om jag inte ens har den rättigheten, har jag ingen rätt i större frågor heller.”

Narges Hossein

Unga kvinnor ställde sig på elskåp i centrala Teheran med slöjan i handen. Många dömdes till flera års fängelse, men blev också ikoner för en ny rörelse. DN har rest till Iran och mött några av kvinnorna bakom protesterna.

Unga kvinnor ställde sig på elskåp i centrala Teheran med slöjan i handen. Många dömdes till flera års fängelse, men blev också ikoner för en ny rörelse. DN har rest till Iran och mött några av kvinnorna bakom protesterna.

Slået op af Dagens Nyheter i Lørdag den 4. august 2018

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •