Galaxia Elias: Jag kan konstatera att F! och under flera år har missat kämpa för hedersförtryckta

Enligt Omni har Abba-Benny Andersson donerat 100 000 kr till Feministiskt initiativs valfond. Redan 2009 skänkte han 1000 000 kr till samma parti. Bra gjort – Feministiskt Initiativ har gjort sig kända för att kämpa för alla kvinnors rättigheter!

Om F! kämpar verkligen för alla kvinnors rättigheter, är något vi kan ha skilda åsikter om. Men jag kan konstatera att F! och under flera år har missat kämpa för hedersförtryckta. Hedersförtryck som är något HELT ANNAT än mäns våld mot kvinnor!

Den är en diskussion som F! tycker är lite jobbig. De har nyligen börjat använda begreppet ”våld i hederns namn” och jag ska inte stressa dem och hasta på. Om tio år kommer de kanske att lära sig mer om hederskultur. Eller om de läser min bok kommer de förhoppningsvis att ha mer förståelse och kunskap om frågan. Men just nu kommer nog ingen från det lägret att skriva en sådan bok som ger röst åt kvinnorna i förorten. Kvinnorna som oftast befinner sig långt under massmedias radar och som sällan närvarar vid Polarprisutdelningar, Nobelmiddagar och andra fina tillställningar där mångfald är ett honnörsord.

Men JAG ska skriva den boken!

Hur som helst, jag tror att Benny Andersson skulle behöva titta på andra ”feministiska projekt”. Kanske, kanske kommer Benny Andersson – som är feminist – att se att jag just nu försöker samla in pengar till min bok om kvinnor som drabbats av hedersvåld.

Än en gång: all cred till Benny Andersson för hans osjälviskhet!

Om han vill donera pengar till mitt bokprojekt så lovar jag att ge honom något värdefullt tillbaka. Han får förbeställa min bok, boka mig på en offentlig föreläsning eller be mig att skriva en ny låt som handlar om de här kvinnorna!

Game on!

Om du tycker att bokprojektet ä viktigt får du gärna stötta mitt arbete! Tryck på länkan nedan:

https://www.facebook.com/donate/255808281689376/

Av Galaxia Elias

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •