JULIA CAESAR: Valet 2018 handlar om moral

Fredagmorgonens måsteläsning. Väldigt bra (som alltid) av Julia Caesar.

Partiledarna i 7-klövern svarar alla ja på frågan om SD är ett homofobt parti som de inte kommer att samarbeta med. Mötet var arrangerat av RFSL och ingick i Prideveckan i början av augusti. Sverigedemokraterna var inte inbjudna. Istället hade RFSL tagit med en leksakselefant.

“Den här bilden är symbolisk och redan klassisk. Den har potential att avgöra valet. Egentligen är det inte så svårt att förstå – om man inte är politiker, vill säga. Valet 2018 kommer att handla om moral. Eller avsaknaden av moral. 

Har moral med politik att göra? Självklart. Jag kan inte tänka mig ett område där moral hör mer hemma än i politiken. Politik är moral på samhällsnivå, den infiltrerar allt i våra liv.

När jag försöker lyssna in undertonerna i det som pågår både på och under ytan inför valet den 9 september är det ett dovt muller jag hör, ett ljud som växer i styrka varje dag. Det är ljudet av någonting som bryter och stångar sig fram, som har varit nedtryckt längre än någon vill minnas. Mullret hörs på nätet, i sociala medier, när människor träffas och pratar med varandra.”

Läs hela artikeln här…

Av Julia Caesar

Om partiledarna vore utrustade med mer adekvata flaggor skulle det se ut så här.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •