Lars Adaktusson: JAG TÄNKER INTE VARA PASSIV INFÖR ISLAMISMEN

I en debattartikel i tidningen Dagen anklagar Centerpartiets riksdagskandidat Alen Musaefendic mig för ”besatthet” i relation till muslimer. Jag har bott i ett muslimskt land, jag har arbetat i muslimska länder, jag har muslimska vänner och jag har sett hur moderat islam kan vara en positiv kraft för medmänsklighet och socialt ansvarstagande. Men jag har också sett hur islamism och annan religiös extremism kan förgöra människor och samhällen.

Insikten om islamismens djupt destruktiva kraft har hos mig vuxit sig starkare i takt med att jag engagerat mig i arbetet för Mellanösterns kristna befolkningsgrupper. Vittnesmål och ögonvittnesskildringar från förföljda och svårt utsatta kristna har berört mig på djupet. Det är berättelser om ohyggliga övergrepp och folkmord i Islamiska statens fotspår. Men det är också skildringar av en strukturell underordning, om en vardag präglad av intolerans, hånfullhet och trakasserier.

Av Lars Adaktusson

Läs hela artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •