NURI KINO: Tänk om vi hade utvisat judar och istället beviljat nazister uppehållstillstånd?

Minns ni när politiker tyckte att återvändande terrorister skulle få gå före i bostads- och jobbkön? Det var 2015, inte så många år sedan. Minns ni också att Stockholms stad var först med att klubba igenom förslaget? Det blev som tur är ett himla liv och stoppades. Men det är viktigt att vi påminner varandra om dessa galenskaper, om hur politiker och tjänstemän leker med liv. En återvändare dödade sin släkting för inte så länge sedan, han ansåg inte att hon hade kläder som passade hans heder. Hursom, det här inlägget handlar mer om hur svenskar ser på potentiella barnamördare, pedofiler, mördare av homosexuella och folkmördare än om vad återvändarna gör och kommer att göra.

 

Sedan har vi det faktum att potentiella folkmördare som sökt asyl här inte kan utvisas, alltså inte återvändare utan sådana som har kommit hit de senaste åren och som sympatiserar med samma ideologi. Då de riskerar fängelse och tortyr i sina hemländer strider det mot lagen att avvisa dem. Deras offer kan man däremot utvisa. Förlåt, deras offer utvisar man däremot.

Tänk om vi hade utvisat judar och istället beviljat nazister uppehållstillstånd?

Borde vi inte bli rasande över att kristna, homosexuella och moderata muslimer blev förföljda på våra asylboenden, borde vi inte ha sagt NEJ redan där?

Ja, jag är för asylrätten.

Ding-ding värld är en UNDERdrift.

Och ja, jag känner till konventionerna vi har ratificerat men vi har andra lagar också, det gäller att välja rätt.

Har jag fel i något ovan ber jag om ursäkt och vill gärna bli rättad så att jag lär mig.

Av Nuri Kino

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •