Tino Sanandaji: ”Arbetsförmedlingen larmar om att myndighetens pengar börjar ta slut.”

Samtidigt som regeringen skryter och påstår att de skapat riktiga jobb larmar Arbetsförmedlingen att deras anslag håller på att slut på grund av explosion av bidragsjobb. SVT: ”Subventionerade jobb ökar kraftigt. Regeringens jobbsatsning på de så kallade extratjänsterna kostar mer än väntat”

”Arbetsförmedlingen larmar om att myndighetens pengar börjar ta slut. Orsaken är att regeringens jobbsatsning på de så kallade extratjänsterna kostar mer än väntat, skriver Dagens industri.
Extratjänsterna är subventionerade anställningar inom offentlig verksamhet eller ideell sektor. Under årets sex första månader ökade antalet personer i anställningsformen från nästan 1900 till knappt 16000”

Anslaget för extratjänster är på 11.3 miljarder och är bara en av de alla som sysselsätter nästan hundra tusen personer under högkonjuktur, inklusive Nystartsjobb, Introduktionsjobb, Särskilt anställningsstöd, Lönebidrag för anställning, Praktik, Yrkesintroduktionsanställning mfl. Det mesta är dyr slöseri.

Sydsvenskan skriver om en studie: “Arbetsmarknadsprojekt ger jobb. Men inte främst till arbetslösa – utan till projektledare, konsulter, myndigheter och universitet. – Det är en hel industri som jobbar med det här, säger Malin Mc Glinn, doktor i urbana studier.” ”Deltagarna blir som råvaror i projektekonomin. Du måste ha trä om du ska bygga en stol. Du måste ha människor som du tycker synd om för att få pengar till ett EU-projekt”

Bidragsjobb är exempel på vänsteridéer som infiltrerat borgerligheten. 2006 vann Alliansen valet på kritik mot att S friserade arbetslösheten i åtgärder. I stället expanderade Alliansen bidrags genom massiva subsidier till näringslivet för att låtsas lösa integrationen, vad Erik Ullenhag kallade ”riktiga jobb”. Fejkjobben är en indirekt kostnad för det misslyckade flyktingpolitiksen.

Vänstern gillar Reinfeldt då han klädde vänsterns misslyckade idéer i liberal retorik och lurade borgerliga väljare. Trots att Alliansen hade makten i åtta år och skar i välfärdens kärna slutade deras besatthet av flyktingpolitik att staten långsiktigt expanderade.

Av Tino Sanandaji

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *