Jenny Sonesson: Att isolera SD är numera att isolera sig själv

Mkt klokt resonerat av PM Nilsson ”Resten av samhället måste bilda sig egna uppfattningar om hur SD kommer att utvecklas i olika frågor, vem som egentligen bestämmer på vilka områden och hur man kan påverka partiet. Är det Oscar Sjöstedts marknadsliberalism och industrivänlighet som kommer att dominera? Hur dyrt blir partiets tilltagande sociala engagemang? Hur djupt sitter Jimmie Åkessons skarpa antipatier mot S? Vad vill Mattias Karlsson göra med sitt nationella kulturintresse? Kommer SD följa MP och skjuta EU-motståndet åt sidan? Kommer partiets försvarsintresse likt S förädlas till ett mer rationellt förhållande till Nato? Hur utvecklas ungdomsförbundet efter haveriet med det gamla?

Om sådant kan man kanske läsa i välinformerade tidningar, men det räcker inte. Inget parti är statiskt och särskilt SD har visat att man inte är sämre än att man kan ändra sig om argumenten är goda. Företag och intressen bör bjuda in SD-företrädare, inte bara tillsammans med andra partier, utan på egen hand, precis som med andra partier. Prata igenom sakfrågorna med respektive utskottsledamot när platserna blir färdiga i höst, håll koll på nya ledare i ungdomsförbundet, förbered ett kontaktnät för tiden då nuvarande ledning inte orkar längre.

SD har varit helt avgörande för att stoppa Löfven-regeringens planer på att stänga ner privata välfärdsföretag. Partiet kommer att vara viktigt i många, många frågor de närmaste fyra åren. Gör inte om LO-ledningens misstag. Att isolera SD är numera att isolera sig själv.”

Av Jenny Sonesson

Läs artikeln här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •