Jimmie Åkesson fick tillfälligt avbryta sitt tal i Luleå efter att högljudda demonstranter ropat slagord mot scenen.

| 13 augusti, 2018

 

Idag inledde Jimmie sin torgmötesturné med att hålla tal i Luleå. En bit in valde dock Jimmie Åkesson att avbryta sitt tal under en kortare period med anledning av att demonstranter skanderat mot scenen vid den Gula paviljongen i Luleå.
Jimmie Åkesson sade från scenen: “Kan polisen få tyst på de här gaphalsarna? Jag fortsätter inte förrän de är tysta”.
Han stod kvar på scenen i väntan på att ljudnivån blivit lägre, och efter uppskattningsvis 10-15 minuter återupptog han talet igen, enligt SVT:s reporter på plats.

Jimmie Åkesson sade: ”Det här är första turnémötet och jag är redan less på det här.”
Jimmie Åkesson förklarade för Norrbottens Media: “Oerhört frustrerad. Någon gång måste detta ta slut, bedrövligt att det får gå till så här.”
Han efterlyste också att vänsterledare som Jonas Sjöstedt tydligare markerade mot aktivisternas, som han ser det, olydnad: “Det handlar om unga människor på den yttersta vänsterkanten och då tycker jag att Jonas Sjöstedt har ett oerhört ansvar för att de ska sluta störa andras möten.”

Under dagens torgmöte i Luleå så skanderade demonstranterna bland annat ”Inga rasister på våra gator”. Han avbröt sitt tal och uppmanade polisen att ta hand om ”gaphalsarna” i publiken så att han kunde fortsätta.
Jimmie Åkesson säger också: “Det är rent ovärdigt en demokrati att det ska se ut så här i en valrörelse återigen. Så sent som i lördags uppmanade jag Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt att hålla koll på sitt vänsterextrema folk, och nu vädjar jag till honom igen.”
Han fortsätter: “Se till att era kompisar håller tyst när vi andra ska prata, vi tänker inte störa dig är du pratar.”

Under Almedalsveckan på Gotland i början av juli utsattes flera politiker från Sverigedemokraterna för stenkastning i centrala Visby.
Carina Skagerlind polisens presstalesperson i Almedalen konstaterade då: “Vi har fått in en anmälan. Rubriceringen är ofredande mot grupp. I korthet var det någon typ av husbil där det befann sig människor. Sen kom det ett antal ungdomar som de blev antastade av. De kastade stenar och skrek.”

Man ställer nu frågan om polisen gör sitt jobb för att upprätthålla demokratin här i Sverige eller de resignerat och låter den lilla gruppen våldsvänstern ta över debatten, låter dem styra vilka som får eller inte får hålla tal på torgen.
Är det snart inte tid att uppmärksamma Jonas Sjöstedt om att det inte är rätt väg som dessa vänsterextremister går, att om de fortsätter få härja fritt så kommer det kanske att bli repressalier mot vänsterpartiet. De kanske inte får hålla sina möten, de får kanske sin demonstrationsrätt begränsad.
Frågan är om Sjöstedt reagerar då och sätter ett stopp för sina truppers framfart.

https://www.expressen.se/…/jimmie-akesson-avbrot-tal-efter…/
https://www.svt.se/…/jimmie-akesson-sd-fick-avbryta-sitt-ta…
https://www.svt.se/…/akesson-sd-om-demonstrationerna-ovardi…