MERIT WAGER: Aktivisterna klagar över hur jobbigt det är att hjälpa ”de ensamkommande” som de själva frivilligt tagit strid för trots att dessa inte har några lagliga skäl att befinna sig i Sverige.

| 13 augusti, 2018
En text i en serie texter som  publiceras under den här vinjetten inför valet till riksdag, kommun och landsting den 9 september 2018. Texter tänkta att påminna om vad som hänt och inte hänt sedan förra valet och valet därförinnan och ibland ännu tidigare. Om vad som hänt, vilka som sagt och gjort och tyckt vad och lite annat som kan vara bra att fundera på innan man går till valurnan.

 

I ett av sina många pressmeddelanden (texten publicerades först i Dagens Samhälle) skriver talespersonen för en aktivistgrupp som kallar sig Stoppa utvisningarna av afghanska ungdomar, Ingrid Eckerman, till migrationsminister Heléne Fritzon:

Den oordning och oreda som den tillfälliga asyllagen och de två gymnasielagarna ställt till med innebär en stor påfrestning på civilsamhället.

Kommentar: Men det är ju dessa aktivister som själva bidragit till det kaos som nu råder genom sina orimliga krav på en speciallag för huvudsakligen afghanska män och sin press på en svag regering! Hur kan de då låtsas om ingenting och skylla ifrån sig och kräva att samhället ska träda in? Skulden för hela den här cirkusen ligger till lika delar på aktivisterna som på regeringen (och politiker hos Vänsterpartiet och Centerpartiet). Medborgarna, invånarna, skattebetalarna vill att lagen – i detta fall utlänningslagen – ska gälla lika för alla. De deltar inte i den här farsen utan väntar på att afghanerna ska lämna Sverige. Vilket regeringen nu troligen har insett och ångrar bittert att den lät sig dras in i den här ovärdiga och lagstridiga galenskapen.

Läs hela artikeln här…

Av Merit Wager