Tino Sanandaji: En rolig grej jag missade

Jag nämnde att sosseriets kanske smutsigaste aktör Carl Melin twittrar om mig som ”dumhöger” och ”clownen” och hånar mina bristande språkkunskaper:

“Tino S och Ardalan S har ungefär samma bakgrund fast TS kom till Sverige tidigare (9 resp 11 år). Hur länge ska en utlandsfödd person kunna skylla sitt beteende på språk och kultur?”

Direkt under myser han med Göran Hägglund och ministrar Anna Ekström och Annika Strandhäll där de ryggdunkar varandra för… vuxen ton! You can’t make this shit up.

Är en vuxen 50-årig gubbe som ägnar sig åt rasistisk skolgårdsmobbing en lämplig domare av god ton? Vad fnittrar gymnasieministern åt? Hade en elev sagt agerat så en svensk skola hade en kränkningsanmälan upprättats (i bästa fall har vår ministern inte läst kommentarerna noggrant).

Mitt bristande uttal och medfödda talfel är faktiskt något jag inte rår över Anna. Jag gör så gott jag kan, men svenska är inte mitt modersmål och har ett medfött talfel som gör att jag sluddrar i alla språk. Vill gymnasieministern att jag ska bli mobbad för det hela livet? Gäller det alla invandrare eller bara oss som inte röstar rätt?

Skämtåsido ska jag inte leka offer, jag är van vid mina språkbrister och inte speciellt känslig. Jag är värdelös på alla språk, kunde inte stava på mitt hemspråk heller, och pratar otydligt i alla språk jag försöker mig på. De flesta svenskar är samtidigt toleranta inför min och andras imperfektioner.

Carl Melin är däremot en smutsig operatör, och att exempelvis Timbros ledning ryggdunkar med bottenskrapet i hatvänstern bevisar bara min poäng.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Henrik Lilja Rönnquist

Redaktör och Art Director för PS