Bussförare i Stockholm vägrar köra fordon med SD-annonser

Kognitiv ignorans – sommarens modefluga.

“Annonserna motsäger vad en kollektivtrafik ska stå för”, säger Sara Westberg, Syndikalistiska Bussektionen Stockholm. Facket har varslat om blockad av bussar med SD-reklam.

– Har du tid diskutera fiktiv verklighet med en kognitivt ignorant person ? Vilken av dessa fiktiva världar som denna kognitivt ignoranta personen upplever har du tänkt diskutera ?

– Att avsiktligt hålla sig oinformerad har inför valet blivit Sveriges största modefluga. Dagligen dyker det upp olika falska påståenden om politiska partier som baseras på ren okunnighet. Kognitiv dissonans går att förstå, att som person känna motvilja utifrån sina principer är en rättighet :
– en kommunist gillar inte kapitalister.
– en miljövän gillar inte stora vräkiga bränsleslukande fordon.

Ingen av dessa personer kommer utan kognitiv dissonans erkänna att kapitalism kan behövas som drivkraft i ekonomi eller att stora bränsleslukande fordon kan vara miljövänliga som till exempel en buss som transporterar många människor är miljövänligare än om dessa människor valt transport med varsin bil.

För att hamna i kognitiv dissonans har man tagit ställning till information som skapat stridiga känslor, vad är bra och vad är dåligt ?

Att däremot med avsikt inte informera sig, att med avsikt hålla sig dum och okunnig anser jag oacceptabelt, att välja kognitiv ignorans för att sedan göra påståenden om den sak man valt ignorera är ett säkert tecken på att personen lider av avsiktlig verklighetsflykt.

Ett bra exempel på kognitiv ignorans syns i länken nedan : Flera buss-chaufförer vägrar köra bussar med reklam för ett politiskt parti då de anser att partiets ideologi “motsäger kollektivtrafik”.

Dessa busschaufförer har redovisat de inte har kapacitet kunna framföra en buss säkert i stadsmiljö, dessa personer har valt sin egna påhittade fiktiva verklighet före den värld vi andra lever i, dessa sätter sina egna regler före vår lagstiftning.

Var börjar och slutar deras kognitiva ignorans ?

Dessa busschaufförer bör omgående entledigas då deras kognitiva ignorans kommer göra dem farliga : Kommer dessa förare kunna uppdatera sig om nya trafikregler ? följer de svensk lagstiftning eller ens ordningsstadgar ?

Kognitiv ignorans syns ofta, okunnig dumhet har blivit vår största mode-fluga. Personer som valt bort kunskap och adekvat förankring i verkligheten utpekar personer, partier och organisationer som nazister, rasister och allt annat möjligt utan faktahänvisning till stöd för utpekandet.

Jag vill med etta inlägg lyfta ditt ansvar, du har ett ansvar att lyfta samhällsdebatten till verkligheten som finns här nu, lägg ingen tid på att debattera de fiktiva världar eller världsbilder som en okunnig korkad människa valt gräva ner sig i, gå inte i den fällan. Kommer ingen fakta till stöd så vänd om, avsluta samtalet, stäng av, gör något vettigt, räkna moln, mät bredden på gatstrecken, vad som helst är bättre än att göda en idiots fantasier.

Oftast förekommer märkliga påståenden om vänsterpartiet och SD så jag föreslår att spara dig tid och läser deras partiprogram. Med kunskap vet du, du minskar din egna osäkerhet och kan kasta dig in i vilken debatt som helst, du är säker på vad du tycker och känner om partiet för DU HAR LÄST vad partiet står för. Du kan med verklighetsförankring göra påståenden som är värda debattera, du visar att du är värd respekt.

Du är fri dela detta inlägg om du önskar.

– “Annonserna motsäger vad kollektivtrafiken ska stå för. Kollektivtrafik ska vara till för alla. Allt från barn till pensionärer, och alla samhällsklasser.” : Sara Westberg, styrelseledamot Syndikalistiska Bussektionen Stockholm.

Läs arbetaren här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •