Poliser skulle meddela dödsbud, misshandlades av anhörig.

| 21 augusti, 2018

I gårdagens Metro kunde man läsa denna nyhet som tydligen hänt den på söndagen.
Det handlar om att två poliser blivit misshandlade när de skulle ge ett dödsbud till en familj boende i stadsdelen Vivalla i Örebro.
Men hör och häpna vilka det var som misshandlade poliserna, det var anhöriga till den avlidna som gjorde det.
Polisen skriver på Facebook: “Polisen vill med all tydlighet förklara att Polisen inte har någonting med själva orsaken till dödsfallet att göra.”

Polisen skriver även på Facebook: ”När de två poliserna anländer till adressen så hinner man inte mer än meddela att en person i familjen avlidit innan en man i hushållet ger sig på de båda poliserna med fysiskt våld. De båda poliserna misshandlas men tar sig från platsen och fastigheten.”
Efter händelseförloppet menar polisen att en felaktig ryktesspridning snabbt fick fäste i området, där polisen anklagades för att ha något med själva dödsfallet att göra.

Ryktesspridningen ska i sig vara en av orsakerna till att polisen nu väljer att gå ut med ett förtydligande via Facebook.
”Att meddela dödsbud är en serviceåtgärd från polisen och är en del av polisens arbetsuppgift”, samt ”Polisen vill med all tydlighet förklara att Polisen inte har någonting med själva orsaken till dödsfallet att göra”, går att läsa i inlägget.
Enligt lokalpolisen i Vivalla har en utredning om våld mot polis nu inletts.
Joen Fernström gruppchef vid polisstationen i Vivalla säger: “våra poliser har blivit skadade i samband med att man varit på platsen, och nu är en person misstänkt för våld mot polis.”

Man ställer sig frågan vad de anhöriga tänkte på när de gick till attack mot poliserna?
En annan sak man också undrar över är om utredningen Joen Fernström säger har öppnats kommer att gå, kommer någon att åtalas och dömas eller kommer utredningen att läggas ner med motiveringen att det var på grund av sinnesrörelse som angreppet skedde?
Sen är nu frågan om polisen ska meddela dödsfall i dessa områden, är det säkert för dem att göra det eller inte?

https://www.metro.se/artikel/poliser-misshandlades-av-anh%C3%B6rig-i-samband-med-d%C3%B6dsbud

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •