Valarbetare blev attackerade vid valstuga.

| 22 augusti, 2018

Under onsdagseftermiddagen attackerades Sverigedemokraternas valstugearbetare vid Stora torget i Uppsala av en person i 15-årsåldern. Personen ska ha puttat och slagit minst en av valarbetarna.
Händelsen inträffade vid 14-tiden under onsdagen och enligt polisen ska minst en person ha fått ett slag och en annan ha blivit puttad.
En av de som var på plats var Sverigedemokraternas gruppledare i Uppsala Simon Alm.
Han säger: “Det var ett 20-tal ungdomar som var på plats och som hetsade varandra och sökte en reaktion, säger han.”
Hela förloppet bedömer Alm gick på några minuter.

Alm säger: “De var i högstadieålder och eggade upp varandra. De ställde frågor som de ansåg de inte fick svar på, och sen slutade allt med att en person gick bärsärk. Han gick in i vår valstuga, dit allmänhet inte har tillträde, och började riva sönder broschyrer och puttade mig. Sen kom han ut och slog en person och rev en tredje i håret.”
SVT frågar: “Hur mår du och partikollegorna nu?”
Alm svarar: “Det är klart det är otäckt och otrevligt. Som tur var så var personen inte så stor rent fysiskt. Ingen person var tvungen att uppsöka sjukhus.”

Flera polispatruller tog sig till platsen och kunde i slutändan lugna ner situationen. Dock hade gärningspersonen lämnat platsen i oklar riktning. Personen kunde till slut fångas in, meddelar polisen och man tog kontakt med pojkens vårdnadshavare och kommunens socialtjänst.
SVT frågar: “Hur har du hittills upplevt stämningen kring valstugan?”
Alm svarar; “Innan det här har det varit bättre än förra valrörelsen. Nu i veckan har vi däremot haft några incidenter, mindre allvarliga än den här då, och det tror jag beror på att skolstarten har börjat. Det är många ungdomar som kommer dit, och de har en tendens av att få igång varandra.”

Detta är inte första gången som någon av Sverigedemokraternas valstugearbetare blir attackerade i årets valarbete.
Nu undrar jag hur länge det dröjer till nästa gång någon i Sverigedemokraterna blir attackerad och om det kommer att bli allvarligare attack nästa gång, eller de håller sig på den nivån som de tidigare attackerna varit.
En annan sak jag undrar är om Löfven, Kristersson, Lööf, Sjöstedt, Björklund Fridolin/Lövin och Busch-Thor kommer att fördöma detta eller de bara kommer att låta det vara och tro att folk inte uppmärksammar dessa händelser, dessa valattentat?
Tar de inte och säger något nu och om deras egna valarbetare sedan attackeras och de fördömer det, då vet vi vad deras tal om allas lika värde är värt.

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/valarbetare-attackerade-vid-valstuga

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •