Restaurangen O’Learys i Nyköping utsatt för sprängning, kvinna förd till sjukhus.

| 26 augusti, 2018

Någon gång vid 06.30 i morse så inträffade en exploderat inne på restaurang O´Learys i centrala Nyköping. En kvinna som befann i lokalen fördes till sjukhus med lättare skador, enligt uppgift till SVT.
Anders Gennebeck, polis i region Öst säger: “Någon gång vid 06.30 i morse har det varit någon form av explosion inne på restaurangen.”
Polisens presstalesperson Thomas Agnevik säger: “Det spekuleras kring handgranat men det är inget jag kan bekräfta.”

Polisen spärrade av ett stort område kring restaurangen och kallade även in det nationella bombskyddet för att få hjälp med att genomföra en kriminalteknisk undersökning.
Thomas Agnevik säger: “Kriminalteknikerna har gjort en del fynd men det är sådana saker som vi inte kan berätta om. Det är sådant som är viktigt för utredningen.”
En kvinna befann sig inne i lokalen när explosionen ägde rum. Hon fördes med ambulans till sjukhus. Enligt uppgift till SVT fick hon lättare skador. Bombteknikerna kunde konstatera att inget farligt finns kvar inne på restaurangen.

Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse, men har inte gripit någon misstänkt.
Övervakningsbilder som polisen tagit del av visar hur en mansperson lämnar platsen till fots, men bilderna visar inte vart mannen tog vägen.
Polisen är därför mycket intresserad av att komma i kontakt med personer som sett eller hört något i området mellan klockan 06.30 och 07.30.
Polisen skriver på sin hemsida: “All möjlig information om restaurangen och platsen kan vara till stor nytta för utredningen”.

Motivet till attentatet är fortfarande oklart. Polisen har varit i kontakt med O´learys säkerhetsavdelning som uppger att man inte tagit emot några hot.
Det började aldrig brinna, men räddningstjänsten var på plats och vädrade ut rök.

Våldet och sprängningarna sprider sig i vårt allt säkrare och tryggare land.
Man skulle bra gärna vilja höra vad de kändisarna som sa detta under 2015 tycker nu, om de fortfarande har samma åsikter eller de vänt kappan efter vinden och nu erkänner att de hade fel eller att de blåljög om allt samman?
Men vi lär nog aldrig få dessa att erkänna att de hade fel, eller att allt de sa då bara var lögner som de försökte mata den naiva sovande svensken med.
Vi lär aldrig få reda på det men en sak är säker, det skulle vara roligt att höra vad de sagt nu efter denna vår och sommar med skjutningar, sprängningar, misshandelsfall, våldtäkter och mord.

https://www.svt.se/…/sor…/explosion-pa-restaurang-i-nykoping
https://www.expressen.se/…/omrade-avsparrat-efter-misstank…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •