Kristersson fick i tv utfrågningen krypa till korset och erkänna att Sverigedemokraterna var det enda partiet som förstod farorna med moderaternas naiva flyktingpolitik.

Moderaternas Ulf Kristersson fick krypa till korset i Tv utfrågningen och erkänna att Sverigedemokraterna har haft rätt hela tiden i sin kritik mot moderaternas naiva migrations politik. Han fick också erkänna att Alliansens med den förre moderatledaren Reinfeldt var helt ute och cyklade när man inte förstod vilka konsekvenser deras politik skulle ställa till med i samhället..

Moderaterna vill ha kvar en sträng invandringspolitik säger Ulf Kristersson men som nog många tittare uppfattar med fingrarna i kors bakom ryggen när han vet att de andra borgerliga partierna som är med i Alliansen jobbar för en återgång till mer generösa regler. Här ville Kristersson inte ens ge svar på hur stor en rimlig asylinvandring till Sverige kan vara. Bara att den ska bli mindre än dagens 23 000 per år. Exakt hur det ska ske med Moderaternas politik hade han svårigheter att tala om .

Socialdemokraternas Löfven går och väntar på att Eu skall rädda honomfrån att ta de tuffa beslut i migrationsfrågan som medborgarna förväntar sig. Moderaternas Kristersson förstår man i sin tur räknar med att få hjälp av Socialdemokraterna för att driva genom en tuffare migrations politik. Så frågan är väl vad vi medborgare som förväntar sig tuffare tag har att vänta oss den röd-blå röran.

Det finns en stabilt underlag för en strängare migrations politik både opinionsmässigt med över 60% och i riksdagen med en betydande majoritet S, M och SD verkar man inte  bry sig om där beröringsskräcken till  SD resulterar till  att det blir småpartierna i de båda blocken  i riksdagen som sätter agendan för den svenska migrationspolitiken mot den folkvilja som finns.

De som har förväntningar på att Moderaterna skulle vara en garant för en lägre invandring lär bli besvikna. Det är inte bara de övriga i Alliansen som pockar på en fortsatt hög invandring till Kristerssons  förtvivlan utan han lär nog också få ta hänsyn till vad prästfrun tycker i frågan för hemfridens skull. Men att först nu inse att moderaterna under Reinfeldts ledarskap totalt flippade ur i sin migrationspolitisk obekymrade om följderna tyder på en politisk omognad som inte passar in i den statsministerroll som hägrar för Kristersson.  Den enda som förstod var SD och den ökade skaran av medborgare som levde ute i verkligheten och såg med egna ögon konsekvenserna av den politiken som moderaterna var pappa till. Först förnekade man och med hjälp av media mörkade vad som försiggick där ute. Sedan ingick man i en kartell med övriga politiska partier som gick ut på att svartmåla.

Sverigedemokraterna som hade mage att ifrågasätta den migrationspolitiken som moderaterna var pappa till beskylldes att vara rasister, rädda för det mångkulturella samhället, osolidariska och när inte det räckte så tog man till naziststämpeln för att försöka skrämma bort medborgarna från SD.  Media var med på noterna man föredrog att blunda och inte rapportera om vad som hände i de utanförskapsområden som växte upp runt om i Sverige. Det var först när de utländska mediejättarna började intressera sig för vad som försiggick i samhället i spåren efter den naiva migrationspolitiken som även media här hemma med svansen mellan benen började rapportera och insåg till slut att man inte längre kunde hålla läsare och tittare isolerade från den verklighet som uppstått efter invandringsvågen under åren.

Det tog emot och fortfarande tar det emot förstår man. Den som det också tar emot att behöva bli påmind om konsekvenserna av den politiken man stod bakom är Reinfeldt som nu ondgör sig över att press och TV lägger alldeles för stort intresse för vad som händer i Sverige och menar att de svartmålar.

Det parti som såg det hela tiden och hade rätt i sin kritik. Och det är samma parti som just nu plockar väljare både från Moderaterna och Socialdemokraterna. Det är Sverigedemokraterna som Kristersson vägrar att samtala med. Däremot samarbetar Kristersson gärna med Centerpartiet och kan också tänka dig att samtala och eventuellt samarbeta med Miljöpartiet – som båda vill ha en återgång till Reinfeldts galna migrations politik.

Tydligt är väl att Kristersson inte riktigt vill erkänna sina och moderaternas misstag fullt ut när han påstår att SD har eller hade ingen politik att erbjuda. Tydligt är att kämpa för en lägre invandring som SD har gjort de senaste 20 åren det är ingen politik för Kristersson. Men nu när man själva propagerar för samma sak då blir det som förut klassats som rasistiskt, osolidariskt och rädsla för det mångkulturella samhället istället omdöpt till en politik med ordning och reda. Man kan inte låta bli att ta sig för pannan när vi börjar inse vilka politiker vi har som företrädare för oss.

Tommy Norum

Originalinlägg här…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •