Tino Sanandaji: Socialdemokraterna fortsätter vad Löfven kallar en “schyst valrörelse“ med desperat ljugande på världens alla språk

“S-politiker i påhittat ungdomsförbund spred nya lögner på arabiska. På den arabisktextade Facebook-sidan ”Socialdemokraternas Ungdomsförbund” spreds nya lögner om M och SD.”

“S stal SVT-bilder för att smutskasta Lööf. Socialdemokraterna har köpt dolda annonser på Facebook för att smutskasta Centerpartiet och Liberalerna…Nu kan Expressen dessutom berätta att delar av materialet i reklamfilmen stulits från SVT“ “S-politiker tvingas gå – efter spridning av lögner“

 

Skandalen är dock inte smutskastning om småsaker, utan desinformation om viktiga frågor. S påstår att ekonomin är urstark, att integration radikalt förbättrats och att nyanländas tiden till arbete halverats. Inget av detta är sant.

Det finns ingen förbättring i andel nyanlända i arbete om man tar bort de med extremt låga inkomster. Att gå från 0 timmars arbete till en timme i veckan är inte integration, bara frisering.

Trots högkonjunktur har Sveriges arbetslöshet fallit marginellt, och mindre än övriga EU. Sverige är nu på plats 12 vad gäller heltid-sysselsättning och plats 16 i arbetslöshet i EU, båda en fall i rankning.

I stället för S väljare bakom ljuset med prat om högst sysselsättning i EU eller att invandrares tid till arbete har halverats, där de trixar genom att räkna in åtgärder och deltidsjobb som inte är självförsörjande.

BNP per capita har också utvecklats svag. I stället för att erkänna att välfärd och pensioner baseras på just BNP per capita luras framtida pensionärer med förskönande prat om att “ekonomin går som tåget”. Ekonomin går inte som tåget, det går som SJ. Bluffen om ekonomin har större konsekvenser för Sverige än Socialdemokraternas trollsiter och propoganda på arabiska.

Tino Sanandaji

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •