Ordkrig om falsk S-information i Financial Times

| 1 september, 2018

Aftonbladet skriver idag om det ordkrig om falsk S-information i Financial Times.
Att Socialdemokraterna spridit falsk information på arabiska om M och SD har blivit en världsnyhet.
Gruppledaren Anders Ygeman säger till Financial Times att Moderaterna blåst upp händelsen till befängda proportioner.
Moderaternas vice partisekreterare Anders Edholm säger till tidningen: “Vi vet inte hur länge detta har pågått. Vi är djupt oroade.”

Financial Times fortsätter att spela en viktig roll i den svenska valrörelsen, efter fredagens duell om Sverigebilden.
Nu uppmärksammar den ansedda affärstidningen att fem socialdemokrater på lokal nivå spridit falsk information om konkurrenterna Moderaterna och Sverigedemokraterna.
Bland annat skrev en medlem i Sävsjö ett Facebook-inlägg på arabiska om att partierna vill skapa konflikter mellan muslimer och svenskar, stänga moskéer och förbjuda slöja.

Till Financial Times säger Anders Edholm Moderaternas vice partisekreterare: “Vi har varit förberedda på att utländsk makt skulle försöka påverka det svenska valsystemet. Vi hade aldrig kunnat drömma om att hotet skulle komma inifrån landet och från vår huvudmotståndare.”
I fredagens artikel, med rubriken ”Sweden’s Social Democrats accused of election dirty tricks”, säger Socialdemokraternas gruppledare Anders Ygeman att de fem företrädarna, som nu avsagt sig sina uppdrag, agerat fullständigt oacceptabelt – men att Moderaterna har blåst upp händelsen till orimliga proportioner.

Anders Ygeman säger till Financial Times: “Att jämföra falska anklagelser från fem partimedlemmar, där ingen av dem sitter på någon högre position ens på lokal nivå, med en form av organiserad valmanipulering… är fullständigt befängt.”
Moderaterna lämnade under torsdagen in dokumentation av händelserna till den internationella valobservatören OSSE, som för första gången bevakar den svenska valrörelsen.
Detta kallar Anders Ygeman för ett desperat agerande till följd av katastrofala opinionssiffror.
Anders Edholm säger till Financial Times: “Vi vet inte hur länge det här har pågått. Vi är djupt oroade över fallen, även då vi inte kan mäta skadan som skett.”

I fredagens statsministerduell i SVT rök Stefan Löfven och Ulf Kristersson ihop om en intervju som Kristersson gett den 20 augusti, i just Financial Times. Svenskarnas förtroende för att politiker ska ta tag i problem är lägre än under finanskrisen på 90-talet, säger Kristersson i intervjun, och syftar på kriminalitet som kommer av en misslyckad integration.
Stefan Löfven sade i SVT:s duell: “Man beskriver inte sitt land på det sättet, jag tycker det är ett övertramp och man gör inte så om man är kandidat till statsminister i Sverige.”
Ulf Kristersson säger efter sändningen: “En statsminister och en statsministerkandidat säger sanningen.”

När man läser detta så frågar man sig vad omvärlden säger, vad de anser om Sverige och Socialdemokratin?
Om de tycker som Ygeman att Moderaterna har blåst upp händelsen till befängda proportioner, eller om de anser att Socialdemokraterna i vanlig ordning när det gäller dem försöker att släta över det inträffade och mörka det?
För även om detta handlar om politiker på lokal nivå så har de inverkan på hur folk röstar även på både regionalt och i riksvalet och med det så har dessa politiker gjort stor skada inte bara lokalt som Ygeman vill det att låta som.

Sen görs saken inte bättre av att Socialdemokraterna har varnat för att utländsk valpåverkan är det största hotet mot att Sverige får ett demokratiskt val, när det i skälva verket är den inre valpåverkan som nog kommer att ha den största inverkan. Och då speciellt den inverkan som kommer från Socialdemokratiskt håll i detta fallet.
Det Anders Edholm säger sen om att vi inte vet hur länge det här har pågått är fullt naturligt.
För vet vi något om dessa subventionerats från högre ort, men nu när de blivit påkomna så får dessa bära hundhuvudet?

När sen Kristersson och Löfven brakade ihop under gårdagens debatt om en intervju som Kristersson gett den 20 augusti, i just Financial Times, där Kristersson påstod att svenskarnas förtroende för att politiker ska ta tag i problem är lägre än under finanskrisen på 90-talet så stämmer ju det fullkomligt. Men detta gäller inte bara Socialdemokraterna och den rödgröna röran de leder utan det gäller även den så kallade Alliansen och dess partier.
För vad har de gjort för några ansträngningar innan de sista nio månaderna?
Det enda hela den skaran av partier har gjort är att anklaga Sverigedemokraterna för att sprida falska rykten om hur det står till i landet, det enda ni sju partier har åstadkommit är ett stort kaos där ni låtit kriminella gäng och klaner styra utanförsområdena.

Och det bara för att ni varit rädda för att om ni erkänner era brister så kommer ni att erkänna att Sverigedemokraterna hela tiden haft rätt i det de beskrivit och då hade ni tappat ansiktet och visat att ni inte har någon politik som kan få stopp på detta.
Men nu så menar Löfven att detta är ett övertramp, att Kristersson inte talar sanning, att han ljuger och far med osanningar. Att man inte beskriver sitt land på det viset för det är inte bra för Sveriges “ställning” internationellt.
Löfven menar att man ska hellre ljuga och bedra än att tala sanning.
För annars kan Sveriges rykte försämras, precis som om Sveriges rykte inte redan försämrats i många länder med hjälp av Sveriges utrikesminister.

https://www.aftonbladet.se/a/wEG6dM
https://www.aftonbladet.se/…/e3fef606f7fa77db26cb69d5bad7a1…
https://www.aftonbladet.se/…/lofven-och-kristerssons-brak-o…
https://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/EoA6B2/promo
https://www.aftonbladet.se/…/m-har-lamnat-over-s-inlagg-til…
https://www.aftonbladet.se/a/jPE9de

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *