Ska ni rösta på Sverigedemokraterna? Kryssa Björn Karlsson.

| 3 september, 2018

Björn Karlsson är en familjefar som bor i Strängnäs med sin fru Helene och deras två barn. Han är Sverigedemokratisk politiker med hemvist i Strängnäs. Familjen är det viktigaste i livet för honom.

Efter familjen är det politiken som känns viktigast, roligast och helt rätt för Björn. Sedan många år arbetar han som Industribrandman/Brandskyddstekniker där man på många sätt dagligen arbetar nära andra människor. Dessa erfarenheter har han med sig in i sitt politiska arbete. Han säger: “Man har sett så mycket, ser så mycket och får ta del av så många människors olika verkligheter. Det är otroligt viktigt tycker jag och ger mig mycket tillbaka.”

Och varför ska ni kryssa Björn Karlsson?

Björn berättar att han på riktigt lägger sin själ, kraft och hjärta i de förtroenden han har och  får. På djupaste allvar och med största ödmjukhet. Det är för honom en stor ära att få förtroendet att tillsammans med andra människor få företräda deras åsikter i de olika politiska sammanhang som finns.

Den absolut viktigaste egenskapen som han ser det är att alltid vara lyhörd för vad andra säger och tycker. Att lyssna på alla oavsett om dom är politiker ifrån andra partier eller folk som inte är politisk engagerade. För honom är det den viktigaste egenskapen av alla. För det är egentligen helt vanlig logik. Att få ett politiskt förtroende är att få möjligheten att företräda andra, den uppgiften tar han på största allvar och med ödmjukhet. Så enkelt är det!

Vidare säger han att det räcker inte att i ärenden enbart att vara påläst i teoretiska delen i handlingar. Utan man måste på olika sätt förstå det som sker i praktiken för dem det berör. Vad innebär det här för berörda människor? Är det bra för dom? Kan man lösa det på annat sätt?  Det vill säga att på olika sätt på riktigt förstå och sätta sig in i den verklighet som vi alla lever i.

Björn har nu fått förtroendet att kandidera till riksdagen, det som han anser är det absolut största och mest ärofyllda hedersuppdrag som finns i den politiska världen. Han säger “Det skulle vara otroligt ärofyllt för mig. Oj Oj Oj vilken känsla det skulle vara”. Om det inte skulle gå vägen är hans ambition att få arbeta med politik på heltid inom Region Södermanland (Fd Landstinget) eller inom Strängnäs kommun.

Han står på plats 66 på listan i Södermanland, Riks har platserna till 62 och distrikten därefter. Plats 3 i Region Södermanland. Plats 4 i Strängnäs kommun. 

Att få politiska uppdrag inom Riksdagen,  Region Södermanland eller Strängnäs kommun beror på valresultatet, eventuella personröster och sen om partiet nominerar på någon uppgift.

De utskott som i första hand intresserar Björn och där han har mest kunskaper och erfarenhet är inom Miljö- och jordbruksutskottet och inom Kulturutskottet.

”Praktiska lösningar är bättre än politiska låsningar” 

Björn Karlsson

  • SD Riksdagskandidat
  • SD Strängnäs
  • SD Landstinget Södermanland
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •