Vadå kompetensregn?

| 3 september, 2018

Vet inte hur länge jag hade klarat av att utsättas för tortyr? Misstänker bortdragna naglar gör fruktansvärt ont. Sken dränkning måste vara rejält obehagligt. Tillräckligt för att få den mest oskyldiga att erkänna! Men nu min tur erkänna. Det må kanske inte vara särskilt manligt.

Men idag klarade jag inte ens 3 minuters av enklare “Elektrisk tortyr”. Japp jag talar naturligtvis om Sveriges radio. 3 minuter räckte jag var bara tvungen stänga av. Allt för att inte riskera svänga in i första bästa brofundament för att få tyst på orden.  Som brände sig fast i hjärnan och smärtan var mer än jag mäktade med.

Jag säger Sveriges radio får mig verkligen att älska tystnaden! Ja Sveriges radio den om någon måste få samtliga med sunt förnuft att tvivla på mänsklig intelligens. Jorden ska alltså vara enda planeten i vårt solsystem med intelligent liv. Ja det må så vara! Men Sveriges radio får mig verkligen att tvivla på forskningen. För en enda tegelsten måste ha mer intelligens än den samlade intelligensen inom korridorerna på Sveriges radio. SR en enda stor magnet av usel hjärnkapacitet.

Ja jag vet. Självförvållat man måste inte utsätta mig för denna tortyren frivilligt. Men ha ändå medlidande med mig för även självskadebeteende mot bättre vetande gör ont. Idag var det nog ändå att se som  rekord. Det tog alltså inte ens 3 minuter innan blodet kokade av ilska.

Jag vet inte om det var P1 eller möjligen P3? Flosklerna haglade i en ständigt stridande ström mot mina försvarslösa ömtåliga öron. Mest att likna vid någon form av mental kinesisk vattentortyr.

Det gick ut på att ett “kompetensregn” som fallit över Sverige. Där såväl läkare ingenjörer som lastbilschaufförer och lärare står vid sidan om. I en helt bortslösad begåvningsreserv som inte utnyttjas. Man fasade över att detta inte användes och vad som skulle göras för att inte spilla dessa “resurser”.

Ja jag anser att man naturligtvis ska utnyttja den kompetensen som kommit med flyktingström och ekonomiska migranter. Ja i de få fall där det är en resurs!  Är det ju lämpligt att utnyttja det.

Men problemet alltså det verkliga problemet om kompetensregnet består av 2liter kompetens och 349998liter med lågutbildade,  till ingen utbildning alls och rent utav analfabeter!

Är då problemet verkligen vad man ska göra av 2liter kompetens? Eller ligger problemet i vad man ska göra av de riktiga vattenmassorna när hela dagvattensystemet är undermåligt efter vanvård och uteblivna välfärdssatsningar?

Ja säg mig vad är problemet? Alla med ett par fungerande hjärnceller bör inse var problemet ligger. Naturligtvis inte radion eller andra vänsteridioter. Är det då så konstigt att man börjar tvivla på Sveriges radios kompetens? Japp 3 minuter tog det sedan var jag tillräckligt förbannad. För att svära högt i bilen räckte det inte bara byta kanal! Utan för egen mental hälsas skull.  Självordinerade jag mig minst en timmes uppfriskande väg och vindbrus.

Insikt att kompetensregn inte hamnat över Sverige och synnerligt inte över Sveriges radio i alla fall det är helt självklar.

Den som inte håller med Jimmie Åkesson när han säger lägg ner skiten. Kan väl ändå hålla med om att vi verkligen måste kompetens höja Sveriges radio. Alla vet att man bör tänka innan man öppnar käften och här har vi en hel yrkeskår som att öppna käften är deras arbete! Men tänka kan de inte.

Egentligen är de inte särskilt svårt alls. Rent logiskt sett gäller detta enkla faktum för alla välfärdsländer! Man kan inte ha en human flyktingpolitik. Utan en hårt reglerad migrationspolitik! Ska man behålla en välfärd. Så finns det inget annat sätt än enbart human kvotflyktingar. Resterande migration måste vara av behövd arbetskraft med nödvändig kompetens. Bedriver man detta kommer det generar mer välfärd och högre tillväxt. Som I sin tur genererar än större möjlighet att hjälpa. Oss själva som andra! Svårare är det inte.

Men som sagt det kan vara mycket lätt och ändå för svårt för kompetensen hos Sveriges radio som hos andra vänstertokar.  Ja den är helt klart klenare än så.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *