Löfvens svar på Åkessons reaktion på Socialdemokraternas falska fakta om SD:s politik: ”Kom med fakta, Åkesson”!

| 4 september, 2018

I går skrev Expressen att Löfven att Åkesson ska komma med fakta om vad för lögner han och hans parti spridit ut om Sverigedemokraterna och Moderaterna.
Detta efter att Åkesson innan han gick in till SVT:s utfrågning i söndags sagt: “Det allra första jag vill säga i dag är att jag är förbaskat trött på lögnfabriken på Sveavägen 68. Löfven ljög i dag om att vi vill avveckla det kommunala utjämningssystemet. Häromdagen noterade jag att man sprider flygblad om att vi vill införa marknadshyror, lögn.
Antingen är han totalt virrig, har tappat det fullständigt, eller så ljuger han. Båda sakerna gör honom olämplig som statsminister.

Men nu menar Löfven att SD:s politik måste tåla att lyftas upp i rampljuset och granskas.
Han säger han till Svenska Dagbladet: “Nä, jag bryr mig inte faktiskt. Kom med fakta, Åkesson.”
Nä Löfven, vi vet att du och ditt parti inte bryr er om fakta. Det har ni mer än en gång bevisat denna valrörelse.
Ni har låtit kandidater smutskasta två partier med att sprida lögner på både arabiska som somaliska om olika saker som SD och M kommer att göra om de får makten.
Ni har låtit Hyresgästföreningen sprida lögner om att SD vill införa marknadshyror och att om så skulle bli fallet skulle ingen ha råd att bo i hyresrätterna.
Så hur vore det att du själv kom med fakta, hur vore det om du själv sa sanningen nån gång.

Men att få dig att säga sanningen är lika svårt som att bestiga Mount Everest eller att dela Döda havet.
För det du och det parti du företräder säger är sanningar i denna valkampanj är inga sanningar, det är vallöften, vallöften som ses som härsket valfläsk.
Du Löfven och dina partikamrater är så illa ute nu att ni inte drar er för något, jag skulle inte förundras det minsta att ni i sista sekunderna försöker med något valfusk. Förresten det har ni redan försökt er på i vissa förtidsröstningslokaler.
Ni har sett till att inte valsedlarna ligger där de ska ligga, ni har försökt övertyga väljare att rösta på er inne i vallokalen.
Så Löfven fram nu med sanningen, för det är du skyldig oss i valmanskåren.
Du är skyldig oss så mycket ska du veta ända från förra valrörelsen 2014 då du lovade stort men höll mycket smått så än en gång Löfven fram med sanningen om vilka som ljuger och far med osanningar.

https://www.expressen.se/…/lofvens-svar-kom-med-fakta-akes…/
https://www.expressen.se/…/jimmie-akesson-stefan-lofven-ar…/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •