Misstänkt farligt föremål, bombskyddsgruppen på plats. Inget farligt föremål hittat, så avspärrningarna hävs, och polisen startar utredning om grovt brott.

| 5 september, 2018

Under onsdagseftermiddagen upptäcktes ett misstänkt farligt föremål i Almedal vid Kallebäcksmotet.
Tommy Nyman, polisens presstalesperson säger: “Vi undersöker ett misstänkt farligt föremål. Nationella bombskyddet är på plats för att undersöka.”
Polisen ville inte lämna några uppgifter om hur man anträffade föremålet.
Händelsen utspelade sig på en parkering där ett stort antal poliser befann sig. Enligt uppgifter till GP:s reporter på plats skulle det misstänkta föremålet ligga i en parkerad bil. Runt bilen ställdes det upp bilar från bombskyddet och två stora lastbilar från Försvarsmakten. Även containrar ställdes ut som skydd.

Till en början spärrade polisen av ett mindre område, men de utökade sedan avspärrningarna. En fastighet innanför avspärrningarna evakuerades.
Vid halv tio-tiden konstaterade polisen att man inte påträffat något farligt föremål på platsen.
Tommy Nyman säger: “Uppgifter hade framkommit som antydde att det skulle kunna vara så. Man vågar inte låta något sådant vara om det finns minsta tvivel om att det är något farligt.”
En förundersökning gällande ett grovt brott har inletts, men polisen specificerar inte vad för slags brott det rör sig om.
Tommy Nyman säger: “Vi ger ingen närmare brottsrubricering, enligt åklagare.”
Flera vägar i området stängdes av, men vid halv tio-tiden öppnades de för trafik igen.

Det är nog allt bättre att göra som Göteborgspolisen gjorde i detta fallet än om de låtit bli att agera och det verkligen hade varit en bomb i bilen som exploderat. Som sagt bättre vara safe than sorry.

http://www.gp.se/…/misst%C3%A4nkt-farligt-f%C3%B6rem%C3%A5l…
https://www.svt.se/…/bombgrupp-pa-plats-i-goteborg-misstank…
https://www.expressen.se/…/misstankt-foremal-hittat-bombgr…/
https://www.aftonbladet.se/…/misstankt-farligt-foremal-i-go…

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •