Peter Eriksson lovar kontakta Facebook efter DN:s artiklar: ”Sverigedemokraterna tar inget ansvar”

| 6 september, 2018

Nyheter Idag skriver idag om att digitaliseringsminister Peter Eriksson kräver att Facebook gör mer för att stoppa populära högersidor på plattformen. Eriksson menar att ”anonyma, propagandistiska sidor” utgör ett problem, och säger till Dagens Nyheter att han ska kontakta Facebook om saken.
Detta efter att Dagens Nyheter skrivit om högersidornas dominans på Facebook uttalar sig digitaliseringsminister Peter Eriksson i tidningen och menar att Facebook borde agera.

Peter Eriksson sade till DN: “Det är väldigt tveksamt att de accepterar den här typen av anonyma, propagandistiska sidor i valrörelsen. Jag tycker att Facebook själva borde ha ett intresse av att göra en skillnad här.”
Problemet som DN tagit upp är att många populära sidor drivs utan tydlig avsändare. Men enligt DN är det Sverigedemokraterna som ligger bakom flera av sidorna.
Peter Eriksson menar att: “Sverigedemokraterna tar inget ansvar. De vill gärna gömma sig bakom anonyma sidor för att ge sken av att detta är en väldigt bred rörelse med olika inriktningar. När det egentligen är partipropaganda rakt igenom.”

I en intervju med Studio Ett i P1 den 9 augusti sade Eriksson att Facebook lovat att upprätta bättre kontakt med både MSB och de politiska partierna, men också att en kontakt redan fanns idag.
Peter Eriksson säger bland annat i inslaget.: “Det är verkställt. Det finns en sådan direkt kontakt idag… och det verkar fungera.
Eriksson sade till DN att han kommer att kontakta Facebook.
På social medier råder delade meningar om Erikssons uttalanden i DN.

När man sen läser lite vad som skrivits om detta ytterst kontroversiella uttalandet på både Facebook och på Twitter så undrar man om Peter Eriksson lever i modern tid eller han hellre velat leva i en diktatur som i de forna öststaterna där han som minister kunde styra vad medborgarna skulle få reda på och där vi som medborgare skulle famla i ett mörker.
När Markus Johansson Oelandius skriver så här på Facebook om Erikssons uttalande: “Dagens Nyheter fortsätter drevet med att pressa Facebook att censurera högeråsikter. DN har nu också fått regeringen att agera direkt mot företaget.

Digitaliseringsminister Peter Eriksson (MP) tar nu ”kontakt med företagets representanter”.
Notera väl på vilket sätt censuren införs i Sverige. Genom DN och regeringen agerar man utan att ens ny lagstiftning antagits i riksdagen. Man pressar Facebook och Youtube att censurera. Modus Operandi påminner om diktaturer som också tar direktkontakt med företagen.
Konsekvensen är att Sveriges grundlag och lagstiftning kringgås, trots att vi har en över 250-år tryckfrihetsförordning.
Vad DN håller på med är fullständigt makalöst skamligt och omoraliskt. Vi har en dagstidning i Sverige som aktivt verkar för censur.

Eller när Niklas Gillström på Moderaterna skriver: “Håller med. Men han kan börja med att vända sig till sin regeringspartner där flera inlägg gjorda av socialdemokrater utreds av SÄPO och MSB. De måste också ta ett större ansvar.”
Då är frågan om inte både DN och Peter Eriksson är ute och trampar på mycket svagt underlag. Både DN och Eriksson är ute på grumliga vatten där de förespråkar censur för att ett parti är så mycket bättre på att få ut sitt budskap än både DN och Erikssons eget parti.
Samtidigt som Eriksson och DN vill införa censur i Sverige så tar de och baktalar länder som Ungern och Polen för samma sak.
Frågan är hur vill han ha det egentligen och hur kommer EU att reagera om han inför censur?

https://nyheteridag.se/peter-eriksson-lovar-kontakta-faceb…/
https://www.dn.se/…/ministern-facebook-maste-ta-storre-ans…/
https://www.facebook.com/markus.oelandius/posts/2084219471610516
https://twitter.com/NiklasGills…/status/1037322739730800640…
https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/1121789?programid=1637

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •