Regeringens pressekreterare smet från trafikolycka

| 9 september, 2018

Adriana Haxhimustafa, 32, arbetar för tillfället som pressekreterare åt statsrådsberedningen. Hon anställdes av regeringen i juni 2016 och har sedan dess varit verksam som pressekreterare åt flera socialdemokratiska ministrar, bland annat infrastrukturminister Tomas Eneroth. I den rollen uttalade hon sig om regeringens förbud mot att hantera mobiltelefon under körning.
Haxhimustafa sade till TT: ” Det är händerna på ratten som gäller.”

Nu avslöjar Fria Tider att Haxhimustafa själv dömts för trafikbrott. I augusti 2015, året innan hon anställdes av regeringen, körde Haxhimustafa in i en stillastående lastbil under köbildning – och smet sedan från olyckan.
lastbilschauffören sade till Fria Tider: “Rent generellt är det för jävligt att sticka efter en trafikolycka. Det tycker jag verkligen är åt helvete, rent ut sagt.”

Haxhimustafa körde en hyrd minibuss full med politiker på väg till Arlanda. Enligt hennes uppgifter i förhör skulle politikerna ”flyga till sina hemländer”. Men istället valde Haxhimustafa efter olyckan att köra tillbaka mot Stockholm – utan att stanna kvar på olycksplatsen som lagen föreskriver.
Tack vare att lastbilschauffören tog registreringsnummer på minibussen kunde polisen komma i kontakt med Haxhimustafa som erkände brott och godtog ett strafföreläggande, vilket innebär att brottet inte behövde tas i domstol.

Haxhimustafa dömdes till dagsböter – men angav enligt Fria Tider felaktig inkomst. Istället för sin faktiska årsinkomst på 618.900 uppgav Haxhimustafa att hon hade 0 kronor i årsinkomst och överlevde på bidrag.
Tack vare den angivna uppgiften kom Haxhimustafa undan med lägsta möjliga dagsböter på 50 kronor. Enligt Fria Tiders uträkning borde Haxhimustafa ha betalat tio gånger så höga dagsböter.
Haxhimustafa valde att inte kommentera Fria Tiders uppgifter. Nyheter Idag söker Haxhimustafa för en kommentar.

Regeringskansliet skriver i en skriftlig kommentar att
”Regeringskansliet känner till strafföreläggandet, eftersom medarbetaren informerade om det före anställningen. Medarbetaren blev, i likhet med övriga anställda, säkerhetsprövad innan hon blev anställd. Den bedömning som gjordes var att händelsen inte påverkade hennes anställning i Regeringskansliet.
Vad gäller frågan om medarbetarens uppgivna årsinkomst så är det inte en fråga för Regeringskansliet.”

Men här frågar man sig om verkligen regeringen har tänkt efter, om de valt rätt person till att föra ut budskapet om att hålla händerna på ratten.
Speciellt med tanke på att personen i fråga inte bara körde på ett annat fordon (som visserligen kan hända vilken som helst) men sen smiter från olycksplatsen.
Olyckan i sig är ett brott men sen smitningen är ett mycket värre brott.
Och oavsett om hon hade utländska dignitärer som skulle med flyg så är det överhuvudtaget konstigt att hon inte blev av med körkortet och att det blev ett domstolsärende.

Men detta är inte första gången man har hört talas om att Socialdemokrater kommer lindrigare undan än vad vi “vanliga Svenssons”.
Men att de rättsliga myndigheterna inte kollar upp att uppgifter som lämnas till dem är korrekta är ännu mer uppseendeväckande. Det borde inte vara så stort besvär för domstolen att kolla upp inkomstuppgifterna innan de sänder ut strafföreläggandet.
Inte nog med att hon kom lindrigt undan med bara ett strafföreläggande och att det inte blev domstolsförhandlingar av det så kom hon alldeles för lindrigt undan med bara minimiböter.

https://nyheteridag.se/regeringens-pressekreterare-smet-fran-trafikolycka/

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *