Valfusk eller inte?

Just nu är det inte mycket vi kan göra än att acceptera aktuellt resultat, folk har röstat, det har räknats men det finns en rad frågor som behöver ställas och händelser som behöver redas ut.

Michael Aastrup Jensen, den danska valobesrvatören säger att han aldrig under alla valobservationer sett ett så odemokratiskt val som det svenska, då har han ändå varit i Ryssland m.fl. andra Östeuropeiska länder. Aastrup Jensen kommer att ta upp frågan på nästa möte i Europarådet.

Rebecca Weidmo Uvell ställer sig frågan hur mycket lögnerna på arabiska och somaliska påverkat deras siffror? En högst relevant fråga enligt min mening. Detta borde naturligtvis granskas av OSSE och Valmyndigheten.

Att det dribblats med röster, att man i vissa vallokaler givits information om att kuvertet inte behöver klistras igen, och att det rapporterats om valfusk/oegentligheter runt om i landet är välkänt. Det fick PS och fler grupper än vi information om under hela gårdagskvällen.

Sedan har vi Postnords haveri som missade att dela ut förtidsröster i flera kommuner: “Det blev problem vid Årsta postterminal”, är deras svar. Då är frågan: Om de så fullständigt klappade ihop och det blev ett sådant total kaos undrar man ju faktiskt om de överhuvudtaget räknande rätt? Det kan mycket väl ha slarvats även med det.
https://www.aftonbladet.se/…/det-svenska-valsystemet-chocke….

Dessutom 80 000 ogiltiga röster? Se bild

Se länk här om valfusk som rapporterats in till PS…

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp