Kraftig detonation i Flemingsberg, polis påträffat ännu ett farligt föremål.

| 15 september, 2018

Sverige blir allt tryggare och säkrare har vi fått höra nästan dagligen de senaste fyra åren, både av politiker och kändisar. Av rikspolischef Dan Eliasson fick vi höra att vi har inget att vara rädda för, att allt bara är propaganda från de rasistiska krafterna i Sverige och att allt är så lugnt och tryggt.
Men är det verkligen det, är Sverige ett tryggt land?
Jo, på de flesta orterna är det säkert rätt tryggt och säkert men det är inte lika tryggt på alla håll i landet.
Men i dessa förorter runt våra storstäder eller rättare sagt städer är det inte fullt lika lugnt.
Inte där det är gängen som styr och ställer, inte där polisen är tvungna att köra med flera bilar för att våga köra in, inte där räddningskåren är tvungna att ha poliseskort.
Inte i sådana områden som det nedanstående text beskriver.

Vid 01.00-tiden natten mot lördagen kallades polis till Visättra,
Flemingsberg i Huddinge kommun efter att flera boende i området hört en kraftig smäll.
På lördagen hittades ytterligare ett misstänkt föremål som bombteknikerna bedömde som farligt.
Anna Westberg, presstalesperson hos polisen i Stockholm sade under lördagsmorgonen: “Vi är nu på plats och har spärrat av området för att säkerställa att det inte finns fler farliga föremål. Ingen har skadats men däremot finns det skador på en husfasad och en eller flera bilar.”
Sen vid 10-tiden på lördagen upptäcktes ytterligare ett misstänkt farligt föremål på platsen. Föremålet som omhändertogs av bombskyddet bedömdes vara farligt.
Anna Westberg sade: “Bombteknikerna hittade föremålet inne på det avspärrade området. Vi har uppmanat boende i området att hålla sig inne och inte stå nära fönster om det skulle vara så illa att något exploderar.”
Polisen vet i nuläget inte vad det var som detonerade under natten. Det nya odetonerade fyndet är säkrat och omhändertaget.

SVT frågar: “Vad har vittnen berättat?”
Anna Westberg säger: “Vår personal är på plats och har pratat med vittnen och vi har fått information under natten men det är inget vi går ut med just nu.”
I Aftonbladet så skriver de att ett vittne som bor i närheten av detonationen säger att det var otroligt hög smäll och såg även två unga män springa från platsen i samband med händelsen.
Vittnet säger: “Det lät som en explosion. Det hade vibrerat i huset närmast där det hände sa några grannar.”
Carlos Niera som bor i området säger: “Det är avspärrat på gatan utanför. Inga bilar får komma upp till gatan och det är fyra polisbilar och bombtekniker här utanför. Två poliser med hjälmar och skyddsvästar sa att jag inte fick lämna byggnaden eftersom det skulle kunna finnas en bomb.”
Flera vittnen som hört av sig till Aftonbladet säger att polis på plats sagt att det som detonerade under natten var en misstänkt handgranat och att man söker efter ytterligare en till i området.

Marcus Holmström säger: “De sa att vi inte får lämna byggnaden eftersom det finns en explosions- och brandrisk. Antagligen letar de efter en till handgranat till, det har ju redan smällt en i natt.”
Anna Westberg säger också: “Vi är på plats för att säkerställa att det inte finns några fler farliga föremål. Vi har ett misstänkt farligt föremål som har exploderat men i väntan på bombteknikernas bedömning vill jag inte spekulera i vad det kan vara för något.”
Aftonbladet säger och frågar: “Två föremål är påträffade. Fortsätter ni att leta efter ännu fler föremål?”
Anna Westberg säger då: “Vi är inte klara på platsen. Det är det jag kan säga just nu.”
Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, ingen är gripen misstänkt för brottet.
Klockan 15:45 på eftermiddagen var den kriminaltekniska undersökningen av platsen klar och avspärrningarna kunde hävas.

https://www.svt.se/…/kraftig-small-soder-om-stockholm-skado…
https://www.aftonbladet.se/a/wEG9nP

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •