Flera knivrånade i centrala Göteborg. Polis säger: “Det är nog något fler rån än vanligt!”

| 16 september, 2018

Göteborgs tidning skriver idag om att en rånvåg sveper över Göteborg. Flera personer har under natten och morgonen utsatts för knivrån i centrala Göteborg.
Längs Andra långgatan rånades två personer av flera gärningsmän under knivhot.
Senare knivrånades ytterligare en person av två gärningsmän i Landala.
Peter Adlersson, polisens presstalesperson i Region Väst säger: “Det har varit fler rån faktiskt, men jag har inte hunnit sammanfatta alla.”Strax efter klockan ett under tidiga söndagsmorgonen blev två personer attackerade av fem eller sex gärningsmän längs Andra långgatan i Göteborg.

Gärningsmännen hotade offren med kniv och tvingade till sig värdeföremål.
Offren blev av med bland annat en gitarr, mobiler och en väska.
Gärningsmännen flydde platsen till fots, ingen har ännu gripits misstänkt för rånet.
Händelsen liknar ett annat rån som ägde rum i Göteborg under sena lördagskvällen. Då blev en ung man rånad av fem maskerade gärningsmän i Gårdsten. Han hotades med en kniv och ett pistolliknande föremål och rånades på sitt bankkort med tillhörande kod liksom sin mobil. Polisen sökte rånarna med hund, men ingen misstänkt gärningsman hittades.

Polisen kan inte utesluta att det rör sig om samma grupp gärningsmän.
Peter Adlersson säger: “Nej, eftersom ingen är gripen här så det ju ingen omöjlighet.”
Senare under söndagsmorgonen, närmare klockan 05, utsattes en man för ännu ett knivrån. Den här gången i Landala. Mannen blev av med plånbok och andra värdeföremål. Här var polis snabbt på plats efter rånet och lyckades gripa en av de misstänkta rånarna, en man i 25-årsåldern.
Ytterligare rån har ägt rum i Göteborg under natten, bland annat en halskedjeryckning på Götaplatsen.

Peter Adlersson säger: “Det har varit flera olika rån på olika platser i olika konstellationer. Det är nog något fler rån än vanligt, men det är tyvärr inte helt ovanligt att det ser ut så här en helgnatt.”
När jag läser denna artikel och läser det polisens presstalesperson Peter Adlersson säger så låter det som om polisen är uppgivna, att de bara suckar och skriver rapporter om brotten.
Det låter som dessa gäng kan härja precis som de vill och det tack vare att polisen är så överansträngda av alla mord, sprängningar och skjutningar som har varit vardagen i städernas förortsområden. Men polisen gör nog vad de kan, det är nog allt politikerna i Stockholm som inte gör sitt jobb.

https://www.expressen.se/gt/flera-knivranade-i-centrala-goteborg/