Carolin Dahlman: Jo, senast i fredags sa jag i Nyhetsmorgon att man inte blev nazist av att sitta i möte med SD, något som fick DN:s ledarskribent att kalla mig “naiv”.

| 17 september, 2018

Johan Hakelius skriver briljant om Dagens Nyheters överord:
“Det har hänt under den här tiden att en och annan ifrågasatt om det verkligen är så att vi står på randen till fascism, att demokratin verkligen är hotad, att nazisterna väller fram, att vi lever i ett nytt 30-tal. De som gjort sådana ifrågasättanden har i DN stämplats som cyniker, de har anklagats för att skymfa överlevare som Hédi Fried, de har kallats obehagliga, likgiltiga och naiva. Jag vet, eftersom jag är en av dem.
Nu har valet skett. Nazister fick så få röster att de knappt går att räkna. Högeravknoppningarna från Sverigedemokraterna likaså. Sverigedemokraterna gick fram, men det krävs en livlig fantasi för att tolka det som en fascistvåg.”

Carolin Dahlman