Icke muslimer ska tvingas konvertera eller bli slavar?

| 17 september, 2018

Sverige har vi ett parti som heter Miljöpartiet det gröna som släpper in en somalisk klankandidat, Leila A Elmi. Igår gick jag igenom hennes FB-sida, där finns inga debattartiklar, inget om vilka sakpolitiska frågeställningar hon brinner för – Nada. Det var först igår i en medioker TV-intervju vi fick höra något om att det är “skolpolitiken” hon brinner för eftersom skolorna i Sverige är usla, inte särskilt genomtänkt svar.

Varför tycker inte Gustav Fridolin och @ Isabella Lövin att det här bekymmersamt? Varför hör vi inga kritiska frågor från någon av våra andra företrädare för svensk poltik? Det finner jag märkligt, eller ställer man sig bakom klanstrukturer?

MP:s enda förlåtande agerande är väl att de satte Elmi på plats 21 vilket ger en signal om att de egentligen inte vill ha in henne i riksdagen. Korkat nog “glömde” de bort allt det här med att en kandidat kan personkryssas in – förstås, och att vi i Sverige har parallella samhällen som lever i klaner och därmed styrs av en klanmentalitet, och inte av ett västerländskt demokratiskt tänkande.

Går man igenom hennes sida, vilket jag gjorde igår, (se tidigare inlägg) så framgår det snabbt att den full med somalisk nationalism? Somalisk nationalism, i Sverige? Var tog mångkulturen vägen?

I klartext är FB-sidan inriktad på att det somaliska folket delar ett gemensamt språk, religion, kultur och etnicitet och som en sådan utgör en nation för sig själva. Och det är precis vad henne valkampanj handlat om, att somalier ska rösta in en somalier som kan företräda det somaliska folket.
https://en.wikipedia.org/wiki/Somali_nationalism

Om man är riksdagsledamot är man inte då ett helt lands representant, i vårt fall Sverige? Riksdagsledamöter ska väl i första hand representera sitt parti och svenska medborgare, inte sin klan. Och hur är det här med nationalismen? Är inte det inte typ “förbjudet” i alla andra sammanhang? Varför tillåter Miljöpartiet de gröna en kandidat kliva in i riksdagspolitiken som enbart vill företräda sin klan? Det står ju bortom all tvivel, att det är Elmis mål. .

Sedan blir det ännu värre, är detta hennes valkampanj överhuvudtaget? Hon har träffat den somaliska presidenten, alltså har hon en nära relation med den somaliska regeringen och presidenten.

Rebecca Weidmo Uvell som ligger bakom just det här grävet skriver: Intersektionalitet och slavarv. Icke muslimer ska tvingas konvertera eller bli slavar. Maktobalans. Kanske beskriver hon hur det fungerar i något annat land, ingen aning men intersektionalitet snarare än slavar är nyckelordet här:
https://uvell.se/…/…/16/mp-och-den-somaliska-klankandidaten/

 

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp