Malmö: Skottlossning mot bostad på Lergotsvägen i Oxie

| 17 september, 2018

Polispersonal på Senhögagatan hörde vid 23.15-tiden flera skott som avlossats i riktning Oxie centrum. Polisen hundförare och polisens yttre befäl samt övriga polispatruller som kort tidigare varit engagerade i jakten på bilbrännaren begav sig i rask takt mot Oxie centrum. Efter en stund hade man lokaliserat skotthål i en bostad på Lergotsvägen.

Polispersonal med förstärkningsvapen från polisens ordningsgrupp sökte i närområdet efter skytten eller skyttarna. Minst en person befann sig i den aktuella bostaden när skotten avlossades men personen träffades inte. Polis med hund sökte i närområdet utan att få upp något spår efter gärningsmännen. Polispersonal spärrade sedan av ett gräsparti utanför den lägenhet som beskjutits.

Under natten förhördes den person som befunnit sig i lägenheten. Vad som ligger bakom nattens skjutning kommer polisen att försöka att utreda. Samma gård som nattens skjutning drabbade var för några månader sedan aktuell vid ett annat larm om skottlossning.

Pppress