Nuri Kino: USA:s vicepresident meddelar att projekten är igång, de som vi i ADFA var med att övertala den amerikanska regeringen att starta.

| 17 september, 2018

Vi i ADFA kämpade hårt för “direkt bistånd”, att hjälpen till överlevarna av folkmordet i Irak och Syrien inte skulle gå via mellanhänder. Vi bad om att den skulle gå direkt till de som behöver den. Vi var med att övertyga USAID och den amerikanska regeringen, först Obamas stab och sedan Trumps. Vi jobbade dygnet runt inför det första mötet i Vita huset om “direct aid”. Vi förberedde rapporter och andra handlingar som bevisade att bistånd i över ett decennium hamnat på vilovägar, vi gav förslag på hur detta kunde stoppas, hur man kunde kontrollera det. Vi skulle förhandla med världens mäktigaste stab och vi skulle vara förbereda för varenda fråga, stor som liten. Det var vi. Alla gånger därefter också.

I går tweetade USA:s vicepresident Mike Pence om implementeringen av de första projekten. Elen är tillbaka i byar.

En shout out till alla ni som trodde på oss, ni som sponsrat och på andra sätt supportat, ni är alla en del av detta.

#DemandForAction

Nuri Kino