Explosion vid kyrka i Södertälje

| 19 september, 2018

Alla medierna har idag rapporterat om att en kraftig explosion inträffat vid en festlokal i anslutning till den Syrianska Ortodoxa kyrkan i Geneta i Södertälje. Explosionen var så pass kraftig att folk har reagerat och tagit sig ut på gatorna, säger Mikael Pettersson RLC-befäl vid polisen ledningscentral.
Bara minuter efter explosionen hittades en brinnande moped några hundra meter ifrån festlokalen.

Det var strax före klockan 01 på onsdagsmorgonen fick polisen flera samtal om en kraftig smäll i Geneta i Södertälje.
Enligt polisens uppgifter har explosionen inträffat vid entrén vid en samlingslokal i den Syrianska ortodoxa kyrkan.
Explosionen har orsakat stora skador vid entrén, men ingen person ska ha kommit till skada.
Mikael Pettersson säger: “Vad som har orsakat explosionen är i nuläget oklart.”
Patrullen på plats har berättat om att människor i Geneta gick ”man ur huse” efter explosionen.

Mikael Pettersson säger: “Det har varit en så pass kraftig explosion att folk har reagerat och tagit sig ut på gatorna”.
Polisen har spärrat av området och en helikopter är på plats. Tidigt på morgonen arbetar polisens tekniker på platsen och försöker ta reda på vad det är som orsakat explosionen.
Nationella bombskyddet är också på plats.
Per Fahlström, presstalesperson vid Stockholmspolisen säger: “Ett par hundra meter har spärrats av.”
Mikael Pettersson säger också: ” Entrén är skadad. Det är svårt att bedöma vad det är som har orsakat skadorna, men med tanke på att det var en kraftig smäll så jobbar vi utifrån hypotesen att något har exploderat eller detonerat.”

Olika vittnen har berättat om både tvåhjuliga och fyrhjuliga fordon som setts lämna platsen i samband med händelsen och att de kört på ett sätt som har uppfattats som ”suspekt”, enligt polisen.
Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse, men polisen har i nuläget varken någon misstänkt eller gripen. Enligt polisen har det inte funnits någon känd hotbild mot församlingen.
Strax efter händelsen vid festlokalen ska räddningstjänsten åkt på ett larm om en brinnande moped som hittats bara några hundra meter från platsen där explosionen inträffade.

Man ska inte skriva “Fan” på väggen men med tanke på oroligheterna nere i Syrien och med tanke på att detta var en lokal som är i anslutning till den Syrianska ortodoxa kyrkan så förefaller det inte helt otroligt om där är kopplingar till kriget nere i Syrien och att det nu flyttat sig upp till våra breddgrader.
Detta på grund av att svenska gränskontroller har varit så underbemannade att vi i Sverige inte vet vilka som kommit, vi vet inte om där kommit IS-krigare med dessa flyktingströmmar som kommit.
Vi vet också vilka som bär ansvaret för situationen, det är dessa politiker som stod och sa “öppna era hjärtan” och “i Europa bygger vi inga murar”.

Det är dessa politiker och de partier som stod och i viss mån fortfarande står bakom denna massinvandring som är de skyldiga.
Så nu får vi bara hoppas och tro att situationen inte förvärras så det blir som i länderna där nere att där kommer självmordsbombare som i religionens namn tar och spränger både sig själva och kyrkor i lyften.
Även om man inte har så stora förhoppningar att polisen klarar upp att hitta den eller de som är skyldiga så de kan straffas.

https://www.expressen.se/…/explosion-vid-festlokal-i-soder…/
https://www.svt.se/…/explosion-vid-syrianska-foreningen-i-s…
https://www.aftonbladet.se/a/8w8vP1
https://omni.se/explosion-vid-kyrkolokal-i-soderta…/a/On9qEV

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •