Nuri Kino: Bilden är från den yezidiska byn Kocho i norra Irak. Den 3 augusti 2014 slog mördarsekten ISIS till mot byn…

| 21 september, 2018

Småflickor och unga tjejer kidnappades och såldes som sexslavar. En 9-årig yezidisk flicka blev våldtagen över 100 gånger innan hon befriades. 3000 flickor och unga kvinnor är fortfarande i mördarsektens grepp.

I dag gifter sig den ena av de som lyckats fly. Farida Abbas har blivit ett av språkrören för offren och överlevarna av ISIS folkmord mot yezidier, kristna och andra minoriteter i Irak och Syrien. Om några timmar är jag en av 800 som har äran att få vara med på hennes vigsel. Hon ville inte ha ett vanligt bröllop. Hon vill att det ska bli ett manifest för överlevnad och kamp. Med på bröllopet finns också den ende av hennes syskon som överlevde slakten. Han låtsades vara död, där han låg bland alla lik.

Nuri Kino

#DemandForAction

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •