Tino Sanandaji: Inget nytt, Göteborg utan sked i trosan är en idyll som aldrig existerat.

| 29 september, 2018

Man åtalad för hot och misshandel i samband med koranstudier. GP: ”Misstanken: Kunde inte koranläxan – misshandlades med träslev och sängställning. När flickan inte kunde koranläxan misshandlades hon av sin styvpappa med en träslev och hotades med att bli bränd med ett upphettat metallföremål.

Han ska också ha hettat upp ett metallföremål på spisen för att sedan hota med att hon skulle brännas med det om hon inte kunde koranläxan. – Jag minns en dag då jag inte kunde läsa min koran. Då försökte han bränna mig, eller han hotade mig att bränna mig. Han la en sked eller någon skruv, jag vet inte exakt vad det var, på spisen typ ungefär fem minuter. 

 

Så tryckte han ner min kropp mot min systers säng, försökte bränna mig, men han gjorde inte det men han försökte bara hota mig, sa flickan”

Man påminns av Fredrik Reinfeldt citat ”Ursvenskt är bara barbariet. Resten av utvecklingen har kommit utifrån”. GP har skrivit mer kring temat sked och hedersförtryck: ”Sked i trosan ska förhindra tvångsgifte. Efterlängtat av många – fruktat av andra. Under sommarlovet ökar antalet tvångsgiftermål och könsstympningar…Bland annat uppmanas unga tjejer som riskerar att föras ut ur landet mot sin vilja, via till exempel en flygplats, att stoppa en sked i trosan.– Det ger utslag när man passerar säkerhetskontrollen. Då förs man till ett separat rum för kontroll och har möjlighet att, enskilt, berätta för personal om något håller på att ske. Det är en sista möjlighet att kunna larma”

Inget nytt, Göteborg utan sked i trosan är en idyll som aldrig existerat.

Tino Sanandaji

Läs i GP här…