Alex Schulman, palla äpplen är inte samma sak som mord!

| 30 september, 2018

Förmätet förlöjligar Schulman, Alex Gnosjöbornas oro, han den där priviligierade som sig veta allt och som älskar att tala om sig själv i riksmedia. Det är ju enkelt för honom att förnedra människor som är oroliga som bor i Sveriges enda naturliga gated community. Låsta dörrar, portkoder och en plats för de rika dit buset inte når, med Schulman skrattar åt Gnosjöborna och undrar vad det är för helvete som pågår: “Äppelpallare?” “Jultidningsförsäljare?”

Ånej, vi ska inte läsa det som att han är hånfull: “Såklart man måste ta gnosjöbornas oro på allvar. Gnosjöborna kan ju vara härjat av busringningar på dörrarna.” “Kusligt och obehagligt.” Det måste man förstå skapar otrygghet, fortsätter han cyniskt.

Den 11 januari i år utsattes flera verksamheter i Gnosjö för bombhot. Det var en byggnad där bland annat socialkontoret och vårdcentralen ligger. Hotet gällde för flera dagar framåt. Under sen eftermiddag samma dag hotet kom kunde polisen konstatera att ingen bomb
briserat. Det var nog många Gnosjöbor som drog ett lättnadens suck.

Under valrörelsen lyfte Annie Lööf (C) fram “Gnosjöandan” och hennes hemstad Värnamo som ett föredöme för integration. Gnosjö ligger tre mil från Värnamo.

Den glättighet Annie Lööf uppvisade då (se videolänk) i maj när hon besökte Gnosjö och den oro Alex Schulman nu raljerar över är vidrig. Via en livesändning den 2 maj kunde vi ta del av när Joakim Magnus Lamottebesökte Värnamo. Här talade lokalborna inte om någon Gnosjöanda, inte heller om äppelpallare eller busringnar som det största problemet. De berättade om våldet och om det brutna samhällskontraktet.

En lokalbo berättade om hur en granne blivit skjuten. I reportaget dyker fler upp och talar om otryggheten, om skottlossningar, om bilbränder, om bråk med knivar, om våldtäkter, om hur man till och med ska ha försökt att köra över människor med bil. Och man inte förstår att det spillt över på Gnosjö som ligger tre mll bort är man rent ut sagt korkad.

Av någon anledning tycks Alex Schulman inte gilla Gnosjöbor. Nu spekulerar jag, men hans ogillande kanske har att göra med att Sverigedemokraterna den 9 september 21,78 procent av rösterna i Annie Lööfs Gnosjö, vilket är en ökning från 15,88 procent i förra valet. Lööfs parti fick runt 9 procent.

https://www.expressen.se/…/vad-ar-det-for-helvete-som-paga…/
https://www.facebook.com/…/jag-åkte-till-…/1751264754968108/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Gnosjö
https://www.expressen.se/…/loof-lyfte-gnosjoandan-sd-blev-…/
https://www.smt.se/article/bombhot-mot-socialkontor-i-lanet/
https://www.facebook.com/loofannie/videos/695717594123018/?__xts__[0]=68.ARCafDnOxGKrgKGUrPJykO6hLh8tQbySBDtcSJoJlhpFGShjmdous18liqlg4kgzrtuYSLbUex6Itb3GCKtI5E7Zriyt0ud455H_XhRgSFVNO-g_wksU9aSrYf_UJwsVmnMxewilT39kA3cHA7v1AWjb7eNMQz3KHfy-hh68nXZyDTHVsH0R&__tn__=-R