Nuri Kino: Nu undrar jag om Sverige kommer att kritisera USA på samma sätt som man gör med Polen och Ungern?

| 30 september, 2018

Del 2: USA kommer endast att ta emot 30 000 asylsökande och flyktingar 2019. De kan till och med bli färre, det blev de 2018. Dessutom har löftet om att ta in folkmordsoffer som kristna och yezidier inte hållits.

(Del 1 var om antalet flyktingar rika arabstater tagit emot)

Nu undrar jag om Sverige kommer att kritisera USA på samma sätt som man gör med Polen och Ungern? Det är ju i så fall inte mer än rätt. USA invaderade Irak på falska grunder, USA understödde den syriska “motståndsrörelsen”, det är två anledningar till den enorma flyktingkrisen vi har i världen idag. Landets underrättelsetjänster hjälpte också Saudi och “rebeller” i Syrien.

Dags att vi pratar om flyktingsituationen i världen med alla dess aspekter.

Nuri Kino

https://eu.usatoday.com/…/state-department-caps…/1339114002/