Flickan anmälde våldtäkt – pojken går kvar i klassen

| 1 oktober, 2018

Vet ni något mer om detta? Jag vill starta en namninsamling för att få bort denna rektor från sitt uppdrag. Och snälla dela vidare, sådant här måste spridas vidare.

Flickan anmäler alltså att en klasskompis våldtagit henne: “fört in sina fingrar i henne”. Under utredningen tvingas flickan gå i samma klass som honom.

Gymnasieskolans rektor förklarar att de tar inte ställning för någon part och att de förhåller sig till skollagen.

Vari skollagen står det att man inte ska värna en elev som utsatts för våldtäkt? Vari står det att man ska förhålla sig neutral mellan förövare och offer när ett grovt brott begåtts? Vari!

Flickan beskriver händelsen som en chock, om ur paniken och känslorna rusade runt i kroppen. Hon visste inte om skulle skrika eller låtsas sova. Tillsist slutade han.

Flickan väckte sin kompis hos vilka dem sov över hos. Kompisen gick tillbaka in och skrek på killen som lämnade bostaden. Otroligt modigt av henne att stå upp för sin vän.

Hon gjorde det som rektorn borde ha gjort, stått upp för den våldtagna flickan. Det chockar mig att rektorn knappt tycks ha reagerat. Det här var verkligen inget litet bus. Den våldtagna flickan uppfattade det snarare som att rektorn tyckte synd om killen. För att “trösta” flickan hade rektorn sagt: ” Vi jobbar för att förebygga det här”.

På nätet har en namninsamling startas för att kräva att den polisanmälda killen flyttas från skolan. Om jag visste vilken skola det handlade om, och vad rektorn hette, skulle jag starta en namninsamling för att få bort rektorn!

Nu är det väl ändå på tiden att Skolverket börjar jobba förbyggande för att rektorer med det här synsättet inte får tillträde till skolor! Rektorn, vars agerande inte kan beskrivas på något annat sätt än som vidrigt bör sparkas med omedelbar verkan, något annat kan det inte handla om.

https://www.expressen.se/…/flickan-anmalde-valdtakt-killen…/

Författare: Madeleine Lilja

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp