Intern kritik mot S: För stort fokus på migration.

| 1 oktober, 2018

Nu kommer inre kritik emot Socialdemokraterna om hur de skötte valrörelsen uppger Ekot.
Där är de som menade med att partiet väntade för länge med att presentera löftet om en familjevecka.
Ulf Bjereld (S) anser till och med att partiet skulle ha pratat “mindre om migration och lag och ordning”.
Socialdemokraterna kommer inom kort tillsätta en valanalysgrupp som ska titta på det rekordlåga valresultatet.
Samtidigt uppdagas nu intern kritik mot att partiets utspel var för många och spretiga. Bakom kritiken står en rad ledande socialdemokrater i bland annat partistyrelsen, erfar Ekot.

En återkommande kritik handlar att om den så kallade familjeveckan lanserades för sent. Förslaget innebär att föräldrar skulle få fem dagars extra ledighet per år.
Bakom kritiken står bland annat EU-parlamentarikern Marita Ulvskog.
Hon säger till Ekot: “Vi kan se i efterhand i våra valanalyser att den innebar att vi fick fler som valde att rösta på oss på sluttampen, men det kanske var för sent, som sagt var.”
En del partimedlemmar tyckte att välfärdsfrågor generellt fick för lite fokus i valrörelsen. De anser att man misslyckades med målet att få valet till en folkomröstning om välfärden.

Ulf Bjereld, ordförande för socialdemokrater för tro och solidaritet säger: “Om man hade pratat i alla fall lite mindre om migration och lag och ordning under våren 2018, så hade man underlättat för traditionella välfärdsfrågor att få en starkare plats på den politiska agendan.”
Partisekreteraren Lena Rådström Baastad ångrar dock inte att familjeveckan föreslogs sent. Enligt henne hade en tidig lansering inneburit att förslaget skulle drunkna bland alla andra.

Ja att där skulle komma inre kritik från Socialdemokraterna var knappast något oväntat, inte med tanke på att de gjorde ett av sina allra sämsta val genom tiderna.
Men att där är de som fortfarande tror att om de inte talat så mycket om migration och lag och ordning hade valresultatet blivit bättre, det är rent befängt. De som talar på det viset lever inte i verkligheten, de läser inga nyheter eller lyssnar inte på desamma. Sen att de tror att deras förslag om familjeveckan skulle gjort underverk om den lanserats innan den gjordes, är ungefär som att tro att det går bra för Sverige och att vi klarar av en obegränsad migration.

Jag tror nog att deras eftervalsanalysgrupp får först och främst analysera vad som gått fel med partiet och deras politik, den politiken som var så framgångsrik på 50-70-talet. Den som byggde välfärdssamhället.
Men skulle de börja analysera detta så kommer den gruppen fram till en sak jag redan nu kan tala om för dem, och det är att deras politiska kurs är så långt ifrån den kursen som byggde Sverige, att deras kurs numera är på kollisionskurs med allt som heter sunt förnuft.
Och den återkommande frågan är hela tiden om inte Socialdemokratin överlevt sitt bästföredatum.

https://www.expressen.se/nyheter/intern-kritik-mot-s-for-stort-fokus-pa-migration/