Universitetsprofessorn Masoud Kamali anklagar öppet Mittuniversitetet för att vilja få honom undanröjd.

| 1 oktober, 2018

Det finns ett flertal synonymer till det ordet: “avlägsna, skaffa ur vägen, eliminera, slopa, häva, röja undan; mörda, röja ur vägen, likvidera, döda, tysta.” Han borde avkräva en förklaring, men framföra allt borde det här anmälas.

Kamali har gjort sig ökänd för att relativisera hederskultur. Han har gjort det bland annat genom att säga att samma sak existerar överallt. Ett makalöst påstående som liknar Gudruns Schymans påstående om att alla män är talibaner: “Diskrimineringen och kränkningarna ser olika ut beroende på var vi befinner oss. Men det är samma norm, samma struktur, samma mönster, som upprepas så väl i talibanernas Afghanistan som här i Sverige, ” sa Schyman i ett av sina tal.

Nåväl. Kamali har länge kommit undan med att förneka att hederskult existerar. Redan År 2004 sa han: ”Man gör en jättestor grej av att några invandrartjejer blivit utsatta för så kallat hedersrelaterat våld. Det handlar om någon mindre procent, en liten grupp. Det är inget stort problem” (Utvecklingspartnerskapet Paraplyprojektet honom den 9 september 2004)

Sedan dess har Kamalis förnekanden fortsatt i oförminskad takt. Sajten, islamofobi.se, lanserad av Ibn Rushd som pekats ut som islamistisk är en av “experterna” Kamali. På sajten sätter han i en text citattecken runt ordet ”hedersmordsdebatten”. Det är ett sätt att markera att man ifrågasätter hederskultur och hedersmord överhuvudtaget.

I sina senaste FB-inlägg kommer Kamali med en rad anklagelser, några som syftar till att Mittuniversitet med stöd av rasister vill “undanröja” honom: “Hittills har universitetsledningen fått massivt stöd av rasister, smygrasister, högerjournalister, husblattar och andra som till varje pris vill hindra mig från kritisk forskning, utbildning och inflytande i samhällets institutioner, eller rent av vill se mig “undanröjd”, skriver Kamali.

Slänger man som universitetsprofessorer ur sig epitet som “husblatte” så förtjänar man av bara den anledningen att avskedas, men att antyda att institution vill få honom undanröjd är en grov anklagelse.

Kamali skriver vidare saker på sin FB-sida som borde få varenda kotte att dra öronen åt sig: “Uppdrag granskning med Janne Josefsson i spetsen har under många år bedrivit en rasistisk propaganda förklädd i politiskt korrekt journalistik. I gårdagens program framställs ”utrikesfödda invandrare” som våldtäktsmän. Genom att betona ”överrepresentationen” bland utrikesfödda förövare i statistiken på drygt ett hundratal fall återupplivar och förstärker Ug en gammal kulturrasistisk föreställning om att ”brott har kulturella orsaker” och ju längre bort en kultur ligger i förhållande till den ”västerländska”, svenska kulturen, desto större risk för brott”, hävdar Kamlai

Även Ebba Busch Thor (KD) får sig en käftsmäll: “Igår kväll när alla partier framställde sig själva som vinnare i valet visade KD:s partiledare Ebba Busch Thor sitt fula kulturrasistiska ansikte och sin ideologi. Hon sa att KD “vann stort” för att “vi står för de judisk-kristna värderingarna”. Troligen för att hon ville ha förbud mot böneutrop. Hur rasistisk och okunnig kan en partiledare vara? Har hon någonsin läst en sida om kolonialism och de så kallad “judisk-kristna värderingarnas” roll i koloniala folkmord och rasism? “Judisk-kristna” värderingar är påhittat.

https://nyheteridag.se/tv-amineh-kakabaveh-v-laxar-upp-ali…/
http://www.islamofobi.se/
http://www.corren.se/…/schyman-angrar-inte-talibantalet-442…