Ibland ler livet mot en och då får man le tillbaka.

| 10 oktober, 2018

Gudrun Schyman passar på att tycka till kring ETC:s artikel. “Att vara icke-vit kvinna och ta för sig i Sverige idag, det låter sig inte gå obehindrat förbi.”. “Exakt så! Män som hatar invandrarkvinnor, skriver Schyman på twitter. Artikeln pryds med en bild på Ivar Arpi och Per Gudmundsson.

Jag tänker inte gå in på artikelns innehåll mer än att artikelförfattaren förfasar sig över Arpis och Gudmundssons reflektioner kring etniska röster, klanröstning om man så vill.

Arpi frågar sig i en ledare i SvD: “Hur påverkar etniska röster demokratin?”. Slutsatsen Arpi drar är att: “Om bara vissa grupper personkryssar, och gör det på grund av sin etniska tillhörighet eller klan, kan det snedvrida demokratin eftersom kandidater utan bredare förankring kryssas förbi.” och i det har han naturligtvis rätt.

Nåväl. Ivar Arpis svar till Gudrun Schyman i hennes twitterinlägg är dräpande och fullkomligt underbart:

“Att du ens vågar ge dig in i den diskussionen under den rubriken, efter att i alla år ha förakt förekomsten av hederskultur. Du och ditt parti har gjort allt ni kan för att sopa kvinnoförtryck under mattan, när det inte passar in i ert fina, akademiska maktteorier.”.

https://www.etc.se/ledare/man-som-hatar-invandrarkvinnor