Bianca Muratagic: I Sverige är en medborgare med självbevarelsedrift samhällets största hot.

| 12 oktober, 2018

I Sverige får man inte hata. Det ska förbjudas. Hat ska bestraffas. Allt från förföljelse till böter och i värsta fall fängelse. Medborgarna ska kuvas, disciplineras och indoktrineras med rätt värdegrund liksom våra åsikter kontrolleras och de “hatiska” och “förbjudna” censureras.

Nej, vi medborgare ska inte heller kunna få uttrycka vår oro och rädsla. Särskilt brottsoffer. Eller krigsflyktingar. Vi är väldigt farliga för vi delar med oss våra erfarenheter och upplevelser som kan öppna andras ögon och väcka den mätta och belåtna björnen som slumrar sött.
Vi kan skaka andras värld.
Vi kanske kan få människor att agera.

Medborgarnas oro och rädsla är farlig. Sjävbevarelsedrift är farlig. Överlevnadsinstinkt är farlig. Dessa känslor, tankar, reaktioner och impulser “piskar upp hat” och skapar “dålig stämning.” Dessa “förbjudna tankar” får människor att tänka.

Vad händer när en pappa förlorar dotter i en terrordåd, vad händer när en våldtagen flicka tar sitt liv för hela samhället vände henne ryggen, vad händer när brottsoffer hotas och mobbas samtidigt som deras förövare hyllas och går på fri fot? Vad händer när ens barn gruppvåldtas, när ens gamla mor knivrånas, ens fru hittas död i parken? Vad händer när en kvinna som försvarar sig med pepparspray åtalas samtidigt som en våldtäktsman eller en man som springer med kalashnikov mitt på gatan frias?

 

Förakt mot våldtäktsmän och mördare i ett laglöst land där kvinnor och barn är andra klassens medborgare kan leda till revolt och ett anarkistiskt samhälle där människor tar lagen i egna händer eftersom de är rädda men också trötta på att rättsstaten inte kan erbjuda dem skydd och säkerhet. Därför ska man genast slå mot dem. Hänga ut, mobba, förolämpa, massanmäla, hota, tysta ner, relativisera och förminska brottsoffret och dess lidande och sätta förövarens rättigheter i centrum. Rättvisa som egentligen inte existerar men som de goda predikar om varje gång någon orolig och skräckslagen medborgare protesterar. Rättvisan där “de goda” reagerar mer på hat mot förövare än brottsoffer.

Politiker och makthavare har inget med saken att göra. Självklart bär inte de skulden eller ansvar för konflikter, motsättningar, polariseringen, attacker, våldet, frustrationen, otryggheten, extremism och hatet som växer i Sverige. Därför ska alla de som ifrågasätter makthavare och deras politik utsättas för automatisk häxjakt. Särskilt om de hyllas av folket. De ska misstänkliggöras, förtalas och svartmålas.
Systemkritiker, visselblåsare, brottsoffer, fattiga och äldre ska pekas ut som obildade bovar, fascister och undergångspredikanter.

I Sverige är en medborgare med självbevarelsedrift
samhällets största hot.

Bianca Muratagic