Misshandelsdömda Victoria Kawesa får hjälp och stöd.

Ni minns väl alla Rashid Musa. han som för en tid sedan i ett inlägg på Facebook gick till attack mot flera GP-skribenter. Sofie Löwenmarkjämfördes med Jackie Arklöv av Musa och GP-skribenten Jenny Sonesson anklagades för att sprida hets mot folkgrupp.

Samma Rashid Musa gick till attack mot Joakim Magnus Lamotte, och kallade honom för tiggare och jämförde med Kul Klux Klan – en anklagelse Musa även lyckades klämma in Ivar Arpi i. Musa skrev: “Jag svär varje gång ser Lamotte be sina följare om pengar så vill jag rösta på moderaterna. men jag vet att det inte är hållbart.” Och så skickade Musa med en bild på Lamottes och Ivar Arpis offerkofta.

Attacken hände i kölvattnet av att Lamotte avslöjade om att Leila Ali Elmi (MP) spred en hatvideo där Carolina Farraj en vänsterextremist kallade honom för ”parasit”, ”rasist” och ”skadedjur”. “Det bästa jag sett” var Leila Al Elmis kommentar då. Efter avslöjandet kom Al Elmi med kvasiförklaringen:” So what, det var ett intressant inlägg i en viktigt debatt”. Det säger ju allt om Elmi som politiker

Nu är denne Rashid igång igen. Nu säger att han den misshandelsdömda :”Victoria Kawesa har gjort så mycket för många. Henne kan man alltid räkna med. Alltid principfast. men nu behöver hon vår hjälp. Han ber därför sina följare att hjälpa honom samla in pengar till Kawesa, som inte bara plagierat en avhandlingstext utan också misshandlat en person, så hon kan betala det skadestånd hon tilldömts plus rättegångskostnader.

Rashid Musa är alltså ordförande för Sveriges Unga Muslimer, SUM. En organisation som ofta kritiserats för att ha kopplingar till Muslimska brödraskapet samt att regelbundet bjuda in antisemitiska föreläsare. Musa var även inbjuden att föreläsa om ”islamofobi” på ett evenemang anordnat av SSU där endast folk av ”rätt” hudfärg var välkomna. Länge har Musas organisation fått miljontals kronor i statliga bidrag, trots att de samarbetar med radikala islamister som vill införa sharialagar.

Nu verkar det lyckligtvis vara slut på dessa bidrag. Men att han har mage att kalla folk för tiggare är anmärkningsvärt, när det i själva inte bara är våra skattepengar som finansierat hans både tveksamma och farliga verksamhet utan nu också själv “tigger” om att folk ska hjälpa en kriminell tidigare politiker. Det säger väl allt om denna Musa.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Författare: Madeleine Lilja Rönnquist

, vår ledarskribent med Magisterexamen inom media och kommunikations-vetare, samt forskarutbildning inom journalistik, 280 hp