Galaxia Wallin: Varför väljer media att inte uppmärksamma hedersförtryckta kvinnor?

| 20 oktober, 2018

Jag har jobbat dag och natt med #UnderYtan och snart fyller uppropet ett år. Nu skriver Otto som är ett svenskt tidning, att Island var det enda landet i Norden som startade ett upprop för kvinnor med utländsk-bakgrund!

Varför blir svenskmedia imponerade av vad andra länder gör och däremot osynliggör det som händer i Sverige? Kanske för att jag kallar saker och ting i sitt sanna namn och våga säga att detta handlar om hederskultur som får växa i Sverige?

Varför väljer media att inte uppmärksamma hedersförtryckta kvinnor? Och när vi tjatar för att göra våra röster hörda får vi aldrig fördjupa oss om problematiken. Vi får några få minuter, snabb nyhet här eller där men inget mer. Det känns som om media vill lätta då sitt samvete gentemot hedersförtryckta och hävdar att de har inkluderat alla!

En sak till, det står att uppropet i Island fick stöd och medel. Vi fick ingenting varken från näringslivets sida eller regeringens!

Tack Lotta Larsson för att du uppmärksammade mig om nyheten! ??

Galaxia Wallin

#UnderYtan
#metoo