Vi får nog inse att ett destabiliserat Europa närmar sig.

| 20 oktober, 2018

 

Erdogan

Malmömoské hotar i regimkritiker i Sverige. Där finns uppenbarligen en stark grupperingen för Erdogan. https://www.expressen.se/…/larm-har-hotar-malmomosken-regi…/

Allt fler svensk-turkar larmar om hur de hotas. Besökare hos den Muslimska församlingen berättar om hur ordföranden 2017 hotat på sin FB-sida genom att skriva: “Det visar vilken hederslös människa du är. Men oroa dig inte. Polisen i Turkiet kommer välkomna dig med blommor i handen som de gör till alla andra terrorister, du och alla fetö-medlemmar.” (Fetö, är namnet regimtrogna använder mot oppositionella grupper som Gülenrörelsen.)

När Kvällsposten frågar ordföranden om hotet så minns han inte exakt. Någon hade kallat honom terrorist. Någon har kapat moskéns konto. När tidningen påpekar att hotet kommer från hans personliga konto så svarar han inte. Men han säger att han gärna vill veta “vem” det är som skrivit “dumheter” på hans privata konto. Det är också “dumheter” att man rapporterar regimkritiker. Om vi anmäler någon gör vi det till svensk polis, säger ordföranden. Kvällsposten ställer här ingen följdfråga men jag undrar: Anmäler vem till svensk polis, regimkritiker? Tilläggas ska att Malmömoskéen kontrolleras av Turkiska staten.

Ekot har också berättat om att Turkiet registrerar regimkritiker bosatta i Sverige. Bilal Karabudak, numer utsparkad kassör ur församlingens styre, sa 2017 att samma slags utrensning som sker i Turkiet sker även här i Sverige. https://unv.is/…/erdogans-kampanj-sprider-radsla-bland-turk…
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx…

För bara ett år sedan manade Erdogan hans landsmän att föröka sig: “– Jag kallar alla mina landsmän, alla mina bröder och systrar i Europa. Skaffa inte tre barn, skaffa fem! Platsen ni bor på är ert nya hem. Gör anspråk på det. För ni är Europas framtid.” Han kan få rätt. https://unv.is/…/erdogans-budskap-till-alla-turkar-i-europa…

Uppmaningen kom som ett svar på att Nederländerna inte gav Turkiets utrikesminister Mevlüt Çavusoglu möjlighet att kampanjera inför den turkiska folkomröstningen 2017. Nederländerna anklagades snabbt av Erdogan för att vara fascister och nazister. Erdogan anklagade också EU för religiös intolerans. ”Fortsätter Europa på det här viset går inte en enda europé i någon del av världen säker på gatorna”, sa Erdogan.
https://unv.is/…/erdogans-hot-mot-europa-ni-gar-inte-sakra-…

Erdogans maktställning är otäck. Han kontrollerar allt medieutbud i Turkiet. Han har gjort sig av med sina meningsmotståndare. Han har gripit 160 000 människor för samröre med Gullenrörelsen. Ett antal journalister sitter fängslade för att ha förolämpat Erdogan. Oliktänkare, poliser och domare har fått sparken eller fängslats. Erdogan använder alltmer konservativ islam som en faktor i sin maktutövning.
https://unv.is/aftonbladet.…/…/oReveW/eu-fjaskar-for-erdogan
https://unv.is/aftonbladet.se/nyheter/a/JdRd7

Turkiets pågående islamisering som Erdogan nu snabbt genomför borde oroa fler. Vi vet alla vilket stort stöd Erdogan haft inom MP och minns den förre bostadsministern Mehmet Kaplans många kontakter med regimens män. Den här islamisering kommer bli Europas ödesfråga. Ändå är det tyst. http://www.gp.se/…/mp-förminska-inte-erdogans-islamisering-…

Erdogan har hela tiden flyttat fram gränserna och skärpt tonen. I ett tal i staden Sakarya 2017 hävdade han att kampen mellan kristna och muslimer har börjat. I samband med uttalandet varnade Turkiets utrikesminister, Mevlut Cavusoglu Europa för framtida krig.
https://unv.is/…/turkiet-snart-kommer-religiosa-krig-inleda…

Erdogan kontrollerar EU genom flyktingfrågan. Han pressar EU att ge turkar visumsfrihet utan alla ställda krav är uppfyllda. Om han inte får det han kräver kan han när som helst trycka på flyktingknappen. Erdogan har samtidigt sagt att EU är inte längre viktigt. Så vi får nog inse att ett destabiliserat Europa närmar sig.
https://www.svd.se/erdogan-eu-inte-viktigt-for-turkiet
Bildkälla: Aktuellt Fokus