SSU Skåne har kapats av islamister och omvärlden står med händerna i byxfickorna

| 30 oktober, 2018

SSU Skåne har kapats av islamister och omvärlden står med händerna i byxfickorna. Notera gärna De fyra fingrarna i luften. Det är ett islamistiskt tecken för att visa sitt stöd för de Muslimska brödraskapet. Det här är ett tecken som man knappast gör om man inte stödjer dem. En organisation som har som mål att införa sharialagar. Det är en symbol för att minnas offren för massakern vid Rabiaplatsen, som var Muslimska brödraskapets anhängare.

På SSU Skåne hemsida står högst upp: Vi ”driver främst frågor som välfärd, jämställdhet, arbete och bostad. Inom dessa kategorier ryms flera utav de idéer och tankar som de menar är viktiga för rörelsen.” Den här synen de påstår sig ha visar sig dock inte alls stämma. https://www.facebook.com/SkaneSSU/

I dagarna har det avslöjats att en falang med fundamentalistiska åsikter under de senaste åren haft stort inflytande inom SSU Skåne. Det har lika länge förkommit intern kritik som S-ledningen ignorerat.

Carolina Pettersson var distriktssekreterare för SSU Skåne när falangen börjadede ta över.

Hon minns att falangen kom från SSU i Rosengård och hon minns de aggressiva metoder som användes för att ta makten vilket också medförde att hon avgick.

– Vid ett tillfälle kom tre killar in på mitt kontor och försökte få ur mig information om ombudslistan till distriktskonferensen, information de inte hade rätt till. Jag kände mig hotad. Det blev snabbt obehagligt.

Endast ca 20% av SSU Skåne består idag av svenska ungdomar. Alla de viktigaste posterna innehas av invandrare:
Mansour Ahmed Ordförande –  Personalansvarig
Khloe Abdel Wahab Vice ordförande –  Valledare
Norbert Mayer Kassör –  Ansvarig ekonomi
Electra Ververidis Distriktssekreterare  – Ansvarig tjejnätverket

Tidigare SSU ordföranden Rizwan Elahi har tidigare gett uttryck för att – islam är universalbotemedlet för mänsklighetens alla lidanden, sjukdomar och problem.

SSU Skånes vice ordförande Khloe Abdel Wahab har exempelvis enligt egen utsago gjort praktik vid Egyptens utrikesdepartement. Nu säger Joakim Sandell, ordförande för S i Malmö, att han räknar med att hon inte är aktuell för fler förtroendeuppdrag eftersom ”den egyptiska regimens syn på mänskliga rättigheter och demokrati är oförenlig med den socialdemokratiska”.
http://staging.omni.se/kritik-mot-s-hantering-av-fundamentalism-inom-ssu/a/8wMoR2

Det är bra att Joakim Sandell agerar men hade han som jag tittat på SSU Skånes FB-sida, så hade han liksom jag snabbt kunnat konstatera att det är något som inte står rätt till. https://www.facebook.com/ssumalmo/

Nyligen avslöjades socialdemokraternas ledamot Omar Al-Ganas med att ge uttryck för antisemitiska, våldsbejakande, islamistiska och kvinnofientliga värderingar.
https://samnytt.se/efter-samhallsnytts-avslojande-s-uppmanar-omar-al-ganas-att-avga/

Efter avslöjandet uppmanade Socialdemokraterna i Hässleholm Omar att avgå. Att hata judar, vilja mörda USA:s och Israels regeringschefer och att anse att dödsstraff ”är rätt gött” ingick inte i deras värdegrund.
http://www.frilagt.se/2018/10/15/s-uppmanar-omar-al-ganas-att-avga-asikter-i-strid-med-socialdemokratiska-varderingar/

SSU Skåne däremot visar fortfarande öppet Omar sitt odelade stöd.

”Idag vill vi visa vårt stöd för Omar Al- Ganas, som har varit en förebild för många av SSU Malmös medlemmar. Ett misstag som 13- åring ska absolut inte påverka hela ditt politiska engagemang. Speciellt inte när du har utvecklats som människa, förstått skillnaden mellan rätt och fel och dessutom arbetar aktivt för alla människors lika värde. Det är just därför du fick flest röster i din kommun och fått det förtroendet du har förtjänat. Du har vårt stöd Omar!”
https://www.facebook.com/SkaneSSU/posts/489456104863870?__xts__[0]=68.ARDwzhRuHKmQ5xy3J96pZa6-qlKjPXx2fsl8ayJwEDRKO2uuM7h_4DECfJ5WTEPUC7RtbhK57ZgVGgDglB_WDRauo8FtAdm3d36Hv2KySUBQOUgsp6aVo7xDSB9NcjJkajvQsUEORpVGLzJvtN1FBd3SByNXe_r-1IWngl0i1uS2ZcQ88uUvSXPt_SRjvWasfcHt75NSzkJlcVkZHxCz6EAN&__tn__=-R

Det här stödet visar man trots att det framkommit att problemen var mycket större än så. Bland annat fanns ett Facebook-inlägg från den 1 september i år där Omar gillade en bild på sin farbror Abu Raad. Imamen som pekas ut som ledare för den våldsbejakande islamismen i Sverige.

Men så här är det inom Socialdemokraterna att så länge de inte avslöjas så kan de som verksamma politiker ha nära kopplingar till islamister. Detta trots att socialdemokraterna ställningstagande för antisemitism, islamism och extremism länge upprört många. I åratal har man låtit den ena efter den andra komma undan med uppseendeväckande uttalanden utan så mycket som en tillsägelse. Problemet ligger i grunden i socialdemokraternas tandlösa attityd mot extremism, islamism och antisemitism. Det är hög tid för rensning såväl inom partoppen som inom socialdemokratiska förbund runt om i landet. Och inte minst är de i starkt behov av en ny medvetenhet om alla människors lika värde!

Att SSU Skåne, som jag nu väljer att kalla för ”falangen”, visar sitt stöd för Omar är därför inte så konstigt. Gräver man lite i vad som styr just Skåne-förbundet så växer en illavarslande bild fram.

Flera av medlemmar i falangen och S-politiker är också med i Ahmadiyyarörelsen, vars moské i Malmö är kontroversiell sedan imamen gjort homofobiska uttalanden. Rörelsens moské uppmärksammades då imamen till en femteklass som var på besök sa att grisar är homosexuella och att den som inte ber fem gånger om dagen kommer straffas av Gud, något som Sydsvenskan rapporterade om.  https://www.sydsvenskan.se/2017-09-15/skola-staller-in-moskebesok-efter-uttalande-om-homosexuella-grisar-infor-femteklass

Enligt kritiker har många inom falangen åsikter som inte går ihop med vad ungdomsförbundet förmedlar utåt. Dessa har dock tystats ned och kritiken sopats under mattan i förhoppning om att inte avslöjas. Det har man kunnat göra därför att falangen blivit en okontrollerbar maktbas som fritt tillåtits att domdera, skrämmas och härja fritt.

Falangen har, precis som tidigare nämnda imam, en mycket tveksam inställning till homosexuella. Inte minst visar det sig genom att endast fem av ett 30-tal medlemmar inom SSU Skånes delegation gick i Pride-paraden i Stockholm. I andra distrikt gick alla medlemmar i paraden. När Expressen frågat det skånska förbundet om varför har de inte fått något svar. Oavsett så säger detta något om inställningen till homosexuella men också något om hur stor falangen och dess inverkan är. https://www.expressen.se/kvallsposten/larmet-s-beroende-av-extrem-falang-islam-ar-botemedlet/

Synen på homosexuella bekräftas ytterligare av de sensate dagarnas avslöjanden. Falangen hävdar exempelvis att homosexuella ligger runt mer, att de har smutsigt blod och därför inte borde få donera blod. Om de nu nödvändigtvis måste donera blod så vill man ställa krav på att de avhåller sig från sex under minst ett år innan.
 https://www.expressen.se/kvallsposten/uppgifter-ssu-falang-om-homosexuella-smutsiga/

Den här falangen har alltså under flera år styrt SSU Skåne och de har inte ägnat sig åt något värdegrundsarbete. Istället har de spridit fundamentalistiska åsikter samtidigt som de hävdat att islam är botemedlet för mänsklighetens lidanden, sjukdomar och övriga problem. Det är väldigt obehagliga tankar som dyker upp när jag kopplar samman islam (islamister) med homosexuella. Deras botemedel kan  närmast jämföras med balkongflickornas öden.

Vidare berättar Expressen att falangen avslutade sitt senaste årsmöte med sång på arabiska. Arbetarnas sång, Internationalen, byttes ut mot något som hälften av deltagarna inte förstod. Man kan som en SSU-medlem uttryckte det se det som att man spottar på socialdemokratin.  Eller så kan man som Hanif Bali se på det för vad det är. SSU Malmö och Hässleholm – har kapats av några färgglada individer som berikat SSU med lite spännande tolerans.
https://twitter.com/hanifbali/status/1057025100652990464

Det här är förmodligen långt mer allvarligt än vad vi tror. Det är rimligt att socialdemokraterna gör upp med och vädrar ut den antisemitism, islamism och extremism som uppvisas i Malmö. Likaså är det för Socialdemokrater för Tro och Solidaritets rimligt att SSU Skåne avkrävs att vädra ut den falang som tycks utgöra en maktbas för värderingar och synsätt som inte hör hemma i något parti.

Det här handlar inte om enstaka ungdomar som gått över gränsen för vad som är tillåtet. Det går mycket djupare än så och det har förmodligen pågått över tid. SSU Skåne kan inte över dagen ha kapats av en extrem falang. Extremisterna inom SSU har funnits där länge. Och SSU har, precis som socialdemokrater runt om i landet gjort, tillåtit dem att år efter år flytta fram sina positioner en bit i taget. Ett oblodigt och synnerligen välregisserat maktövertagande. 

Bilder hämtade från SSU Skånes FB-sida.

Text: Madeleine E Lilja Rönnquist och Jan Ove Malmis

 

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *